DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 23072160.52446%
İstanbul
18°

AÇIK

05:41

SABAHA KALAN SÜRE

Gaziantep’ten Dünya’ya Ayakkabı İhracatı
4 okunma

Gaziantep’ten Dünya’ya Ayakkabı İhracatı

ABONE OL
Ekim 27, 2024 10:48
Gaziantep’ten Dünya’ya Ayakkabı İhracatı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gaziantep’te, babasının miras bıraktığı ayakkabıcılık işini devralan Nadir Birbilen, 39 yaşında olmasına rağmen büyük bir başarıya imza atmış. Kendisini geliştirerek ürettiği ayakkabılar bugün 12 farklı ülkeye ihraç ediliyor.

7 yaşından beri babasının yanında ayakkabıcılık öğrenen Nadir Birbilen, 2006 yılında işin başına geçti. 14 yıl önce ihracata başlayan Birbilen, firmasını dünya pazarlarında önemli bir konuma getirmiş.

Birbilen, erkek kundurasına odaklanarak, sadece deri ayakkabı üretimi yapıyor. Ürettiği tüm ayakkabıları ihraç eden Nadir Birbilen, AA muhabirine verdiği röportajda küçük yaşta ayakkabı yapmayı öğrendiğini ve hedefinin her zaman büyük ülkelere ayakkabı göndermek olduğunu belirtti.

Ayakkabıcılığın temelden öğrenilmesi gerektiğini vurgulayan Nadir Birbilen, “Şu anda 12 ülkeye ayakkabı gönderiyoruz. Ülkemize faydalı bir firma olmak için güzel ürünler çıkarıyoruz. Hedefim, Amerika ve diğer büyük ülkelere de ihracat yapmaktır. Şu anda 30 kişiye istihdam sağlıyoruz. Çok çalışarak bu seviyelere geldik, çok düşünerek, emek vererek bu noktaya ulaştık. Ayakkabıcılık her dalından zor bir meslek, bu yüzden çok çalışmak şart.” dedi.

Birbilen, eski ustalardan elde ve bir sürü çivinin çakılarak ayakkabı üretildiğini anlattı. Şimdilerde ise yapım sisteminin değiştiğini ifade etti.

Gelişen teknolojinin ayakkabı üretim sistemine de katkı sağladığını belirten Nadir Birbilen, “Büyüklerimiz, ustalarımız elde ayakkabı üretirlerdi. Ayakkabıların altına sayısız çivi çakılırdı. Şu an son sistem İtalyan makinelerimizle, çok şükür daha profesyonel bir şekilde ürün yapmaya çalışıyoruz. Türkiye’de üretilen her 3 ayakkabıdan birinin Gaziantep’te üretilmesi memleketimiz adına büyük bir gurur kaynağı. Gaziantep, büyük ve Türkiye’de ses getiren bir şehir. Güzel markalarımız var, bu da bize gurur veriyor.” diye konuştu.

“Kalitesinden dolayı tercih ediliyor”

Birbilen, bir dönem İtalya ve Hong-Kong’a ürün gönderdiğini, şu anda ise Irak, Azerbaycan, Tacikistan, Türkmenistan, Pakistan, Özbekistan, Yunanistan, Suudi Arabistan, Yemen, Nijerya, Güney Afrika, Tacikistan’dan aktif müşterileri olduğunu söyledi. Filistin ve Lübnan’a da yakın zamana kadar ürün tedariki sağladıklarını belirtti.

Türk ayakkabılarının kalitesinden dolayı talep gördüğünü vurgulayan Nadir Birbilen, şunları kaydetti:

“Yüksek kalite nedeniyle bölgemizdeki ürünler talep görüyor. El yapımı olması, coğrafyamızın hayvanlarının derisinin kaliteli olması, işçiliğimizin iyi olması önemli bir faktör. 100 yıla aşkın süredir Gaziantep’te bu sektör var. Biz butik olarak talebe göre ürün üretiyoruz. Müşteri bizden ne kadar isterse ona göre üretim yapıyoruz. Her bölgenin ayrı ayak numarası var, bazısı çok büyük bazısı küçük istiyor. Biz haftada 1000 çift üretiyoruz ancak talep olursa yılda ortalama 75 bin çifte kadar üretim kapasitemiz var.”

Kaynak: AA / Ömer Faruk Salman – Kültür Sanat

Yerel Haberler Kültür Sanat gaziantep İhracat Ekonomi Yaşam Dünya

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.