DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2145648-1.69183%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Gaziantep’te GastroAntep Kültür Yolu Festivali Başlıyor
8 okunma

Gaziantep’te GastroAntep Kültür Yolu Festivali Başlıyor

ABONE OL
Eylül 12, 2024 09:51
Gaziantep’te GastroAntep Kültür Yolu Festivali Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gaziantep, gastronomi dünyasının kalbinde yer alan bir şehir olarak, 14-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan GastroAntep Kültür Yolu Festivali ile lezzetlerini ve kültürünü dünyaya sergileyecek.

Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği festival, Yunanistan, İspanya, Belçika ve İtalya gibi ülkelerden Michelin yıldızlı şefleri ağırlayacak.

Yerli ve yabancı şeflerin birlikte hazırlayacağı atölye çalışmaları ve etkinlikler, şehrin geleneksel lezzetlerini ön plana çıkaracak.

Festival boyunca panel, söyleşi, tiyatro, gezi, sergi ve konserler gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Şehrin coğrafi işaretli ürünlerini kullanarak yemekler hazırlayacak olan şefler, hem Gaziantep’in zengin mutfak kültürünü deneyimleme fırsatı bulacak hem de yöresel lezzetleri kendi ülkelerinde tanıtacaklar.

Festival Park alanı, ziyaretçilere yöresel lezzetlerin tadına bakabilecekleri bir atmosfer sunacak.

Gaziantep Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden Doç. Dr. Oya Özkanlı, festivalin bölgeye önemli katkılar sağlayacağını vurgulayarak, “Festival yaklaşık 10 yıldır düzenleniyor. Kültür Yolu Festivali kapsamında yapılan bu etkinliğin şehrimize ve ülkemize büyük faydaları var. Dünyanın dört bir yanından gelen insanlara farklı kültürlerin inceliklerini tanıtıyoruz. Gastronomi, yeme ve içme sanatıdır ve bu sanatın hem sosyal hem de akademik bir boyutu bulunmaktadır. Bu festival, öğrenciler için teorik bilgilerini pratik olarak deneyimleme imkanı sunuyor.” dedi.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atınç Olcay da festival kapsamında kente birçok yerli ve yabancı turistin geleceğini belirterek, “Gaziantep’te birçok misafir ağırlayacağız. Yurt dışından şefler gelecek. Birçok gastronomi uzmanı ve yazarını ağırlayacağız. Yaklaşık 30 Michelin yıldızlı şefin gelmesini bekliyoruz. Çok güzel etkinlikler olacak. Gaziantep Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü’nde düzenlenecek lokal şefler yarışmasında da 6 üniversite yöresel yemeklerde yarışacak. Bu tip festivallerin ülkeye ve bölgeye çok faydası var.” diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültür Sanat Etkinlikler Gastronomi gaziantep Festival Kültür Güncel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP