DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2152837-0.6755%
İstanbul
20°

HAFİF YAĞMUR

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Gaziantep’te Devlet Korumasındaki Çocuklar Rol Modelleriyle Buluştu
9 okunma

Gaziantep’te Devlet Korumasındaki Çocuklar Rol Modelleriyle Buluştu

ABONE OL
Ağustos 30, 2024 10:56
Gaziantep’te Devlet Korumasındaki Çocuklar Rol Modelleriyle Buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gaziantep’te, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın düzenlediği özel bir kampta, devlet korumasındaki çocuklar, benzer deneyimler yaşamış bireylerle bir araya geldi.

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün, çocuklara sunulan hizmetlerin kalitesini artırmak amacıyla düzenlediği “Çocuk Hizmetleri Kalite Hizmet Değerlendirme Kampı”, 26 Ağustos’ta Seyr-i Antep kamp alanında başladı.

Ankara, İstanbul, İzmir ve Trabzon gibi 12 farklı ilden gelen çocuklar, bakım personeli, meslek elemanları ve Bakanlık personeliyle birlikte toplamda 95 kişinin katıldığı bu önemli buluşmada, şu anda hizmet alan çocuklar ile daha önce hizmet almış olanlar bir araya geldi.

Bu kampta, geçmiş deneyimlerden faydalanan çocuklar, birbirleriyle fikir alışverişinde bulunarak kendi bakış açılarını paylaşma fırsatı buluyorlar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Ayşegül Yıldırım Kaya, AA muhabirine, Türkiye’de ilk defa kurumdan hizmet alan çocuklarla birlikte böyle bir çalışma kampı düzenlendiğini belirtti.

Kampın amacını, çocukların aldıkları hizmetin standartlarını yükseltmek olarak açıklayan Kaya, şunları söyledi: “Bu kampta, çocuklarımız, destek elemanlarımız, bakım personelimiz birlikte yer alıyor. ‘Kurum bakım standartlarımızı nasıl iyileştirebiliriz, çocuklarımızın istekleri bu konuda nelerdir?’ diye onları dinleyeceğiz. Sportif faaliyetler yapacaklar, etkinliklere katılacaklar. En önemlisi, aldıkları hizmeti değerlendirecekler. Bu hizmetin çocukların kendi yararına, faydasına nasıl evrilmesi gerektiğini bize anlatacaklar.”

Kaya, bugün sona erecek kampın ilk kez Gaziantep’te düzenlendiğini ve ilerleyen zamanlarda farklı illerde de bu çalışmayı sürdürmeyi planladıklarını ifade etti.

Geçmişten gelen deneyimlerin ışığında, çocuklar benzer süreçlerden geçmiş kişilerle buluşma fırsatı yakalıyorlar.

Sosyal Hizmet Uzmanı Sinan Turunç, çocukların günlük yaşamlarını yapılandırma aktiviteleri, spor ve oyun etkinlikleriyle kampı daha da renklendirdiklerini vurguladı.

Turunç, sözlerine şu şekilde devam etti: “Çocuklar hizmet sürecinde bu süreçlerden geçmiş ve bu hizmeti almış rol modelleriyle buluşacaklar. Çocukların burada o psikolojik bağı kurmasını hedefliyoruz. Çocuklarımız burada günlük yaşamı yapılandırırken gelişimlerini de destekleyici oyun aktiviteleri ve akran faaliyetlerinde bulunacaklar.”

Kampa rol model olarak katılan ve daha önceden kurum bakımındayken şu anda Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde tarih alanında yüksek lisans yapan Gündüz Türkyılmaz, buradaki amacın deneyim alışverişinde bulunmak ve bilgileri paylaşmak olduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü gaziantep İstanbul Trabzon Ankara İzmir Çocuk Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP