DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2149015-0.00531%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Gaziantep’te beyin ameliyatı geçiren genç, resim kursuyla hayatını değiştirdi
12 okunma

Gaziantep’te beyin ameliyatı geçiren genç, resim kursuyla hayatını değiştirdi

ABONE OL
Eylül 2, 2024 07:48
Gaziantep’te beyin ameliyatı geçiren genç, resim kursuyla hayatını değiştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gaziantep’te, 6 kez beyin ameliyatı geçirmiş ve 6 ay komada kalmış, görme yetisini kaybetmiş genç Ayhan Ay’ın hayatı, annesinin yönlendirmesiyle başladığı bir resim kursuyla bambaşka bir yola girdi.

12 yıl önce, 30 yaşında olan Ayhan, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle yapılan kontrollerde beyinde su birikmesi (hidrosefali) teşhisiyle karşılaştı.

Çeşitli hastanelere ve doktorlara başvuran Ay, 2 yıl içinde 6 beyin ameliyatı geçirdi ve 6 ay boyunca komada kaldı.

Yaklaşık 2 yıl süren görme kaybı nedeniyle “kitap okuma, gözlerini yorma” uyarıları almasına rağmen, annesinin tavsiyesiyle Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK) bünyesindeki resim kursuna katıldı.

GASMEK’le hayata yeniden bağlanan Ay, diğer kurslara da katılarak kendini geliştirdi ve öğretmenlerinin yönlendirmesiyle güzel sanatlar fakültesi hazırlık kurslarına kaydoldu, üniversiteye hazırlandı.

İlk denemede başarılı olamayan Ay, yılmadı ve ikinci yılında hazırlanarak Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesini kazandı.

Kurslardaki öğretmenleriyle ilişkisini devam ettiren Ay, üniversiteyi dereceyle bitirdi. Öğretmenlerinin tavsiyesiyle GASMEK’te, yeni ressamlar yetiştirmeye başladı.

Ayhan Ay, AA muhabirine verdiği röportajda, ailesinin ve öğretmenlerinin kendisine her zaman destek olduğunu söyledi.

Zorlu hastalık süreci ve eğitim hayatının ardından GASMEK’te usta öğretici olarak çalışmaya başladığını belirten Ay, “Hastalıktan, o sıkıntılı günlerden biraz daha sıyrılıp, daha mutlu ve huzurlu bir döneme girdim.” diye konuştu.

GASMEK’in kendisinin ikinci ailesi olduğunu ifade eden Ay, “Hayatımın en güzel yılları hastanede geçti. Umutumu kaybetmiştim. Gözlerimi kaybettim, sürekli beyin ameliyatı oldum, en son komaya girmiştim. Hastane koridorlarından sanat koridorlarına, sonra akademiye geçmek zorlu bir süreçti ama başardım. İnsan istekli ve azimli olursa her şeyi başarabilir.” dedi.

Ay, GASMEK’te yaşadığı deneyimleri gençlere aktararak, azimli gençler yetiştirmeyi hedeflediğini vurguladı.

“Öğrencimdi şimdi aynı atölyeyi paylaşıyoruz”

Resim öğretmeni Neslihan Arıcı, birçok öğrenciyi sanatla buluşturduklarını belirterek şunları anlattı:

“Bunlardan biri de Ayhan, çok azimli, çalışkan ve derslerine düzenli gelen bir öğrenciydi. Onu azmine ve yeteneğine istinaden sınava hazırladım. Birlikte güzel bir süreç geçirdik ve kazandı. Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra da irtibatımız devam etti. Sonra GASMEK’e eğitici olarak aldık. Atölyemizi beraber kullanıyoruz. Bir öğrenciyi yetiştirip, emek verip başarılı olduğunu görmek ve meslektaş olmak bir öğretmen için büyük bir gurur. Bu gururu da sürekli yaşıyoruz, GASMEK’ler bunun için var.”

Kaynak: AA / Kültür Sanat

gaziantep Sanat Yaşam Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP