DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2152400-0.52064%
İstanbul
20°

HAFİF YAĞMUR

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Gaziantep Üniversite Öğrencisi Yapay Zeka Sergisi Açtı
15 okunma

Gaziantep Üniversite Öğrencisi Yapay Zeka Sergisi Açtı

ABONE OL
Ağustos 28, 2024 07:48
Gaziantep Üniversite Öğrencisi Yapay Zeka Sergisi Açtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gaziantepli üniversite öğrencisi Mert Can Altun, yüzde 90 engelli olmasına rağmen Amsterdam’da yapay zeka ile ürettiği eserlerden oluşan bir sergi açtı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi olan Altun, sosyal medya aracılığıyla keşfettiği yapay zeka teknolojisini kullanarak içerik üretmeye başladı.

Engellerine rağmen destek ve imkanlarla çalışmalarını sürdüren Altun, Amsterdam’da sanat eserlerini sergileme fırsatı buldu.

Altun, yapay zekanın yazıdan resim oluşturma özelliğini gösteren bir videoyu izlerken, “İşte bu benim alanım,” diye düşündüğünü belirtti.

O günden itibaren yapay zeka öğrenmeye ve kendini bu alanda geliştirmeye başladı.

“Bu sergi bana umut verdi”

Altun, yapay zeka yardımıyla sanat eserleri ve sinematografik işler yarattığını, klavye kullanma zorluğunu sesli yazıma programıyla aştığını ve Amsterdam’daki The Grey Space in the Middle sanat galerisinde eserlerinin sergilendiğini anlattı. Bu uluslararası başarının ona umut verdiğini ifade etti.

Göbeklitepe hakkında bir bilim kurgu filmi çekme hayali ve hedefi olduğunu söyleyen Altun, bu amaçla senaryo dersleri alarak kendini geliştirmeye devam ediyor.

Sanatsal alanda kendini geliştirmek isteyenlere hayal güçlerini kullanmaları ve yapay zeka öğrenmek için sosyal medya videolarını izlemesini tavsiye etti.

Kaynak: AA / Güncel

Can Altun Gaziantep Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP