DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2149853-0.45736%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

05:19

SABAHA KALAN SÜRE

Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nda Meksika agutisi özel bakıma alındı
19 okunma

Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nda Meksika agutisi özel bakıma alındı

ABONE OL
Ağustos 22, 2024 10:49
Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nda Meksika agutisi özel bakıma alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nda yaşayan Meksika agutisi, sol arka ayağındaki kas ezilmesi nedeniyle veteriner hekimlerin özenli bakımı altına alındı.

Orta ve Güney Amerika’ya özgü bu kemirgen türü, özel bir alanda tedavi ediliyor. Meyveyle beslenen aguti iyileştiğinde, dişisinin yanındaki doğal yaşam alanına geri dönecek.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Dairesi Başkanı Celal Özsöyler, yeni türler kazandırmak amacıyla dünyanın dört bir yanındaki hayvanat bahçeleriyle iletişim halinde olduklarını belirtti.

Özsöyler, Almanya’nın Duisburg kentindeki hayvanat bahçesinden gelen bir çift Meksika agutisi için özel bir yaşam alanı oluşturduklarını ifade etti. “Hayvanlardan birinin ayağında hafif bir çekme hissettik ve hemen Hayvan Hastanesi’ne götürüp tedaviye aldık.” diyen Özsöyler, “Röntgen sonucunda omurgasında ve kemik gelişiminde herhangi bir sorun olmadığını tespit ettik. Diğer hayvanlar tarafından sıkıştırılma sonucu kas ezilmesi yaşandığını düşünüyoruz. Şu anda ağrı kesici ve vitaminlerle tedavi uyguluyoruz. Sağlığına kavuştuktan sonra doğal yaşam alanına geri dönecek.” şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

gaziantep Yaşam Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP