DOLAR 34,1133 0.28%
EURO 38,0927 0.08%
ALTIN 2.863,521,22
BITCOIN 21638671.68619%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Gazeteciliğin Dönüşümü Konferansı Ankara’da Başladı
3 okunma

Gazeteciliğin Dönüşümü Konferansı Ankara’da Başladı

ABONE OL
Eylül 20, 2024 08:56
Gazeteciliğin Dönüşümü Konferansı Ankara’da Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

(ANKARA) – Medya Dayanışma Grubu tarafından düzenlenen “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” başlıklı ikinci Medya Konferansı, Ankara’da başladı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Kanlı, gazetecilik mesleğinin geleceği için birlikte adım atmanın önemini vurguladı. Kanlı, “Mesleğimizin geleceği adına birlikte adım atacağımız bu yolun olumlu sonuçlar doğuracağına inancım tamdır,” dedi.

Konferans, Türkiye Barolar Birliği Litai Konukevi’nde hayatını kaybeden gazeteciler ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Kenan Şener, Başkan Nazmi Bilgin’in selamlarını iletti. Ardından, konferansın oturumlarına geçildi.

Konferansın amacı, gazetecilik mesleğinin karşı karşıya olduğu zorlukları ele almak ve çözüm önerileri geliştirmek. Medya Dayanışma Grubu, bu amaç doğrultusunda basın özgürlüğünün korunması, gazetecilerin haklarının savunulması ve mesleğin geleceğine dair önemli konuları masaya yatırmayı hedefliyor.

Konferansta, çeşitli medya kuruluşlarından gazeteciler, akademisyenler ve hukukçular konuşmalar yapacak. Konferansın sonunda, gazetecilerin taleplerini özetleyen bir deklarasyon açıklanacak.

Konferans, Basın Konseyi, Çağdaş Gazeteciler Derneği, DİSK Basın-İş, Gazeteciler Cemiyeti, Haber-Sen, İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Parlamento Muhabirleri Derneği, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, Türkiye Haber Kameramanları Derneği, Diplomasi Muhabirleri Derneği ve Ekonomi Muhabirleri Derneği’nin oluşturduğu Medya Dayanışma Grubu tarafından organize edildi.

Gazeteciliğin Dönüşümü Konferansı Ankara'da BaşladıKaynak: ANKA / Güncel

Kültür Sanat Etkinlikler Yusuf Kanlı Konferans Güncel Ankara Eğitim Medya

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP