DOLAR 34,2517 -0.04%
EURO 37,0347 0.07%
ALTIN 3.028,410,03
BITCOIN 2299964-0.55508%
İstanbul
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

12:53

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Garanti BBVA, Cumhuriyet Anıtı ile İkinci Yüzyılı Karşılıyor
7 okunma

Garanti BBVA, Cumhuriyet Anıtı ile İkinci Yüzyılı Karşılıyor

ABONE OL
Ekim 22, 2024 09:47
Garanti BBVA, Cumhuriyet Anıtı ile İkinci Yüzyılı Karşılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Garanti BBVA, Türkiye’nin Cumhuriyet’inin 101. yılını, ünlü heykeltıraş Metin Yurdanur’un tasarladığı etkileyici bir anıtla kutladı. Anıt, bankanın İstanbul Zincirlikuyu’ndaki Genel Müdürlük binasının önüne yerleştirildi ve Atatürk’ün düşünce ve ideallerinin gelecek nesillere taşınmasını sembolize ediyor.

Yurdanur’un özel olarak tasarladığı anıt, Cumhuriyet’in coşkulu değerlerini dalgalar aracılığıyla ifade ediyor. Bronz döküm ve paslanmaz çelikten oluşan anıt, 1,5 metre yüksekliğinde bir beton kaide üzerine oturtulmuş ve toplam 6 metre yüksekliğe sahip.

Garanti BBVA, Cumhuriyet’in 100. yılını anmak için “Yüz Yıl Önce, Yüz Yıl Sonra: Fotoğraflarla Mustafa Kemal Paşa’nın Cumhuriyet Yolu” sergisi ve aynı isimli kitabı yayınlamıştı. Bu yıl ise, sanatı aracılığıyla Cumhuriyet değerlerini kalıcı eserlerle yaşatma vizyonunu sürdürerek Metin Yurdanur’un anıtını sergilemeyi seçti.

Garanti BBVA Genel Müdürü Mahmut Akten, anıt hakkında şunları söyledi: “Cumhuriyet’in kazanımlarını gelecek nesillere aktarmak bizim önceliğimiz. Atatürk’ün düşüncelerini ve Cumhuriyet’in temel değerlerini yaşatmak ve güçlendirmek için çalışıyoruz. Bu değerlere olan saygımızı kalıcı eserlerle taçlandırıyoruz. Cumhuriyet Anıtı, çalışma arkadaşlarımızın katkılarıyla kolektif bir vizyonun ürünüdür. Anıt, Cumhuriyet’in getirdiği ilerici düşünce ve aydınlanma ruhu ile Türk gençliğinin bu değerleri geleceğe taşıma azmini simgeliyor. Bu anlamlı eser için sanatçımız Metin Yurdanur’a teşekkür ediyor, Cumhuriyetimizin 101. yılını böyle önemli bir eserle kutlamaktan gurur duyuyoruz. İkinci yüzyıla girerken, Cumhuriyet değerlerini ileri taşımak için büyük bir kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.”

Cumhuriyet Anıtı Kültür Sanat Ekonomi Kültür Sanat

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP