DOLAR 34,1407 0.09%
EURO 38,1333 0.06%
ALTIN 2.882,120,26
BITCOIN 21719230.99363%
İstanbul
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:01

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Galatasaray'da Okan Buruk'un riskleri sonuç getirmedi! Yeni rota Avrupa ligi
19 okunma

Galatasaray'da Okan Buruk'un riskleri sonuç getirmedi! Yeni rota Avrupa ligi

Play-Off turunda Young Boys’a elenen Galatasaray, yeni formatlı Şampiyonlar Ligi’ne erken veda etti. Sarı-Kırmızılı kulüp bu vedayla birlikte 25 milyon Euro...

ABONE OL
Ağustos 28, 2024 07:34
Galatasaray'da Okan Buruk'un riskleri sonuç getirmedi! Yeni rota Avrupa ligi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ndeki hedefine ulaşamayarak Avrupa Ligi’ne yönlendirildi. Yeni formatlı Şampiyonlar Ligi’ne katılmayı hedefleyen Sarı-Kırmızılılar, play-off turunda Young Boys’a İsviçre’de 3-2 yenildikten sonra İstanbul’da da tek golle mağlup olarak Devler Ligi’ne veda etti. Bu sonuç, Galatasaray’ı UEFA tarihinin en yüksek gelir vaadeden sezonunda yarışma fırsatından da mahrum bıraktı. Cim Bom, Şampiyonlar Ligi’ne katılsaydı, sadece katılım ve yayın geliriyle 25 milyon Euro kazanacaktı. Ligdeki performansına bağlı olarak bu rakam 35-40 milyon Euro’ya kadar çıkabilirdi.

8 Maçlık Bir Yolculuk

Şampiyonlar Ligi’ndeki hayal kırıklığının ardından Galatasaray’ın yeni hedef Avrupa Ligi oldu. Bu turnuvada da Şampiyonlar Ligi formatına benzer şekilde 36 takım mücadele edecek. Her takım 8 rakiple karşılaşacak, 4’ü iç sahada 4’ü ise deplasmanda oynanacak. Ligin sonunda ilk 8 takım doğrudan son 16 turuna yükselecek. 9-24. sıradaki takımlar ise play-off turunda mücadele ederek son 16’ya katılma şansı elde edecek. Lig veya play-off aşamasında elenen takımlar ise Konferans Ligi’ne katılmayacak ve Avrupa macerasına son verecek.

Galatasarayda Okan Burukun riskleri sonuç getirmedi Yeni rota Avrupa ligi

Suskun Santrforlar

Okan Buruk’un ilk 11’de görevlendirdiği Batshuayi ve Icardi ikilisi, beklentilerin oldukça altında kaldı. İsviçre’deki maçta oyuna sonradan girerek 2 gol atan ve tur umutlarını İstanbul’a taşıyan Batshuayi, bu kez ilk 11’de sahaya çıktı, ancak istediği toplara ulaşamadı. Okan hoca, ikinci yarıda Batshuayi’yi oyundan alarak Mertens’i sahaya sürdü. Batshuayi’nin oyundan çıkmasına kadar forvet arkasında görev yapan ve pas dağıtmaya çalışan Icardi de etkili olamamasıyla dikkat çekti. İki santrforun da performansının düşüklüğü Galatasaray’ın hücumda varlık gösterememesine neden oldu.

Buruk’un Riskleri Sonuç Vermedi

İsviçre’deki 3-2’lik yenilginin rövanşında tur için her şeyi deneyeceklerini açıklayan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, riskli bir ilk 11’le sahaya çıktı. Icardi – Batshuayi ikilisini bir arada oynatarak orta sahanın merkezine Torreira ve Sara’yı yerleştiren Buruk, yine hücum ağırlıklı bir tercih yaptı. Sol önde Kerem’e, sağ önde Ziyech’e şans veren Buruk, sağ bekte Barış’ı kullanarak sol çizgideki Köhn ile birlikte kenarlardan ofans hattını desteklemek istedi. Abdülkerim ve Sanchez’in yokluğunda ise defansın göbeği Nelsson ve Kaan’a emanet edildi.

Galatasarayda Okan Burukun riskleri sonuç getirmedi Yeni rota Avrupa ligi

Okan Buruk Sebepleri Açıkladı

İkinci yarıda sağ beke Jelert’i, sol beke Berkan’ı alan ve daha sonra Kerem Demirbay ile Mertens’e de şans veren Buruk, riskli kadro tercihini şu sözlerle açıkladı: “Hücum oyuncularının çok olduğu bir kadroyla çıktık. İlk maçta takım savunmasını doğru yapmamıştık. Geçiş hücumlarında ilk maçta konsantrasyon kaybı bize pahalıya mal oldu. Bu kez hücum istikrarı sağlayıp çok fazla skor üretmeyi hedefledik.” Ancak istenen sonuç gelmeyince, maçı tribünden takip eden Okan Buruk büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

Son 3 Maçta 3 Mağlubiyet

Avrupa kupalarında oynadığı son 3 maçını da kaybeden Galatasaray, bu turnuvalarda Ekim 2020 – Temmuz 2021 arasındaki dönemden bu yana ilk kez üst üste 3 mağlubiyet yaşadı.

Barış Yine Her Yerde!

Geçen sezondan beri Galatasaray’ın jokeri olan Barış Alper Yılmaz, formunu koruyor. Bu sezon da sağ ve sol kanatta görev alan Milli futbolcu, Young Boys karşısında yine etkili bir performans sergiledi. 24 yaşındaki futbolcu, ilk yarıda sağ bekte görev yaptı. Sarı-Kırmızılılar, ilk yarı sonunda değişiklikler yapınca Barış sağ açığa geçti. İki mevkide de elinden gelenin en iyisini yapan Barış, alkışları topladı. Hem savunmada hem de hücumda durmak bilmeyen Barış Alper, Galatasaray adına sahanın en iyi isimlerinden biri olmayı başardı.

Galatasarayda Okan Burukun riskleri sonuç getirmedi Yeni rota Avrupa ligi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP