DOLAR 34,1134 0.28%
EURO 38,1128 0.13%
ALTIN 2.860,221,10
BITCOIN 21659102.3108%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

12:47

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Galatasaray'da hedef derbiyi kazanmak
7 okunma

Galatasaray'da hedef derbiyi kazanmak

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'de yarın konuk olacağı Fenerbahçe derbisinden galip ayrılıp, ligde kayıp yaşamadan devam etmek istiyor.

ABONE OL
Eylül 20, 2024 07:33
Galatasaray'da hedef derbiyi kazanmak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Galatasaray, Süper Lig’in 6. haftasında Fenerbahçe’ye deplasmanda konuk olacak. Sarı-kırmızılılar, ligdeki ilk beş maçını da kazanarak 15 puanla zirvede yer alıyor. Galatasaray, bu performansını Kadıköy’de de devam ettirerek yenilgisizliğini sürdürmeyi hedefliyor.

Galatasaray, sezonun ilk maçına evinde Hatayspor karşısında başladı ve ardından Konyaspor, Adana Demirspor, Çaykur Rizespor ve Gaziantep FK’yı mağlup etti. Bu beş maçta sarı-kırmızılılar 17 gol atarken, kendi kalesinde sadece 4 gol gördü.

Galatasaray, Süper Lig’deki 17 golünün 13’ünü son üç maçta kaydetti. Hücumda etkili bir oyun sergileyen sarı-kırmızılılar, ligde en fazla gol atan takım konumunda bulunuyor. Takımın en golcü isimleri arasında Barış Alper Yılmaz (4 gol), Michy Batshuayi, Dries Mertens ve Abdülkerim Bardakcı (her biri 2 gol) yer alıyor.

Barış Alper Yılmaz, bu sezon Süper Lig’de her geçen hafta gol atarak dikkat çekiyor. 24 yaşındaki milli futbolcu, beş maçta dört gol kaydetti ve gollerinin hepsini son dört haftada attı. Barış Alper, Fenerbahçe’den Edin Dzeko, Başakşehir’den Krzysztof Piatek ve Antalyaspor’dan Braian Samudio ile birlikte gol krallığı yarışında zirvede yer alıyor.

Galatasaray, Süper Lig’de son deplasman yenilgisini geçen sezon 11 Kasım 2023 tarihinde Hatayspor karşısında aldı. O günden beri 14 deplasman maçında 12 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti. Son deplasman maçında Adana Demirspor’u 5-1’lik skorla mağlup ettiler.

Adana Demirspor maçında sakatlanan Mauro Icardi, son antrenmanlarda yer aldı ve 21 kişilik kadroda yer alması bekleniyor. Galatasaray’ın bu sezon transfer ettiği Roland Sallai, Teknik Direktör Okan Buruk’un kararıyla ilk kez forma giyebilecek.

Hakim Ziyech, sakatlığı nedeniyle Fenerbahçe maçında forma giyemeyecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP