DOLAR 34,0579 -0.02%
EURO 38,0062 0.22%
ALTIN 2.822,980,73
BITCOIN 21564755.80191%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

19:14

AKŞAMA KALAN SÜRE

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten sponsorluk ve karaborsa bilet açıklaması!
6 okunma

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten sponsorluk ve karaborsa bilet açıklaması!

Galatasaray'da son dakika gelişmesi

ABONE OL
Eylül 18, 2024 11:34
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten sponsorluk ve karaborsa bilet açıklaması!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, kulübün Eylül Ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı’nda önemli açıklamalar yaptı. Özbek, son dönemde yasa dışı bahis iddialarıyla gündeme gelen bir firmayla olan sponsorluk anlaşmasını askıya aldıklarını duyurdu.

“Bilgi ve belge olmamasına rağmen, kulübümüzün çıkarları için bu kararı aldık,” diyen Özbek, 40’tan fazla kurumla işbirliği içinde olduklarını ve sponsorluk anlaşmalarının, tanıtım veya aykırı davranışlar durumunda tek taraflı olarak feshedilebileceğini belirtti. Özbek, sözleşmenin askıya alınmasının ardından süreci yakından takip ettiklerini ve son kararı kulübün çıkarlarını göz önünde bulundurarak vereceklerini ifade etti.

Özbek, Galatasaray’ın gelirlerini önemli ölçüde artırdıklarını vurgulayarak, bu dönemde yaklaşık 5,5 milyar TL’lik dönem sonu kârına ulaştıklarını duyurdu. Bu rakamın kulübün tarihinde bir rekor olduğunu belirten Özbek, spor gelirlerinin 200 milyon TL’den 2 milyar TL’ye, sponsorluk gelirlerinin ise 17 milyon euro’dan 60 milyon euro’ya yükseldiğini açıkladı. Ayrıca, Mecidiyeköy’den 1,3 milyar TL gelir elde ettiklerini ve buradan elde edilen fonla Florya’daki 45 dönümlük araziyi satın aldıklarını belirtti. Özbek, 61 bölümün satışından ise 1,1 milyar TL’lik ek hasılat beklediklerini sözlerine ekledi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbekten sponsorluk ve karaborsa bilet açıklaması

Galatasaray Başkanı, takımın Kemerburgaz Tesisleri’ne taşınmasında yaşanan gecikmeyi kabul ederek, Florya için ihaleye çıkacaklarını ve sonucu bekleyeceklerini söyledi. Özbek, Kemerburgaz Tesisleri’nde yaşanan gecikmeden dolayı üzgün olduğunu ifade etti. Başlangıçta sezonun Kemerburgaz’da başlamasını planladıklarını ancak futbolcuların konforu için Florya’ya geçtiklerini açıklayan Özbek, Kemerburgaz’daki inşaat çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu ve Ekim ayında tesislere taşınmayı hedeflediklerini belirtti.

Kulübün ürün satışlarında iyi durumda olduklarını ifade eden Özbek, son iki sezonda şampiyonluk, bu sezonda da liderlik yaşadıklarını ve amatör branşlarda da sayısız kupa ve madalya kazandıklarını vurguladı. Özbek, mağazacılıkta çok iyi bir performans gösterdiklerini belirterek, 1 milyon forma satış hedeflerine doğru ilerlediklerini ve sezon başından beri 300 bin forma sattıklarını duyurdu. Özbek, günlük ortalama 2000 forma satışı gerçekleştirdiklerini ve 3 aylık cirolarının yaklaşık 800 milyon TL olduğunu belirterek, bu rakamın gelecek dönemde daha da artacağına inandığını ifade etti.

Karaborsa bilet iddialarıyla ilgili de konuşan Dursun Özbek, son dönemde haksız eleştirilere maruz kaldıklarını ve sürecin yargıya intikal ettiğini söyledi. Özbek, herhangi bir suçlu varsa, kim olursa olsun cezalandırılacağını belirtti. İddiaların boş çıkması durumunda ise suçlamaları yapanların Galatasaray camiasına hesap vermesi gerektiğini ifade eden Özbek, bu iddiaların temel amacının mevcut yönetimi iş yapamaz hale getirmek olduğunu savundu. Özbek, Galatasaray sevgisiyle bu göreve geldiklerini ve rekor oyla desteklendiklerini belirterek, kendilerini yapmak istediklerinden alıkoymaya çalışanların Galatasaray’a verdiği zararı görmelerini istedi. Özbek, şeffaf olmaya devam edeceklerini ve yapıcı eleştirilere açık olduklarını belirterek, Galatasaray’ın kavgalardan çok çektiğini ve bu durumun camiaya fayda sağlamadığını söyledi. Özbek, Galatasaray için çabalayan herkesi sevmeye devam edeceklerini ifade ederek sözlerini tamamladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.