DOLAR 34,0972 0.22%
EURO 37,9373 0.18%
ALTIN 2.808,51-0,58
BITCOIN 20793266.04037%
İstanbul
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

20:38

YATSIYA KALAN SÜRE

Galatasaray-Çaykur Rizespor maçı öncesi son dakika
12 okunma

Galatasaray-Çaykur Rizespor maçı öncesi son dakika

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında evinde karşılaşacağı Çaykur Rizespor ile ligde 45. kez mücadele edecek.

ABONE OL
Eylül 13, 2024 09:35
Galatasaray-Çaykur Rizespor maçı öncesi son dakika
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında heyecan dolu bir karşılaşma bizi bekliyor: Galatasaray, yarın saat 20.00’de RAMS Park’ta Çaykur Rizespor’u konuk edecek. Ligde daha önce maç eksikliği yaşayan sarı-kırmızılılar, 3 galibiyetle topladığı 9 puanla 2. sırada yer alırken, yeşil-maviler ise 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile 4 puan toplayarak 12. sırada bulunuyor.

Galatasaray ile Rizespor, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 44 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalarda sarı-kırmızılılar 30 kez sahadan 3 puanla ayrılırken, yeşil-maviler rakibini 7 kez mağlup etti. 7 mücadele de berabere sonuçlandı. Galatasaray’ın 106 golüne karşı, Rize ekibi 46 gol kaydetti. Geçtiğimiz sezon oynanan karşılaşmalar ise sarı-kırmızılıların 6-2 ve 1-0’lık skorlarla kazanmasıyla sonuçlandı.

Sezona iyi bir başlangıç yapan Galatasaray, oynadığı 3 maçtan da galibiyetle ayrıldı. UEFA Şampiyonlar Ligi play-off maçı nedeniyle Gaziantep FK müsabakası ertelenen sarı-kırmızılılar, bu süreçte ligde; Hatayspor, Konyaspor ve Adana Demirspor’u mağlup etti. Aslan bu maçlarda 9 gol atarken, kalesinde sadece 3 gol gördü.

Ancak Rizespor karşılaşması öncesinde Galatasaray’da iki eksik futbolcu bulunuyor. Adana Demirspor mücadelesinde sakatlanan Arjantinli golcü Mauro Icardi ile Fas Milli Takımı’nın Lesotho ile oynadığı maçta sakatlanan Faslı futbolcu Hakim Ziyech, Rize’ye karşı forma giyemeyecek. Aslan’ın yeni transferleri Victor Osimhen ile Ismail Jakobs’un ise 21 kişilik maç kadrosunda yer alması bekleniyor.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, bugüne kadar 5 kez karşı karşıya geldi. Bu mücadelelerde Buruk; Galatasaray ve Başakşehir’i, Palut ise Göztepe, Konyaspor ve Rizespor’u çalıştırıyordu. Oynanan 5 maçta Okan Buruk’un ekipleri 4 galibiyet elde ederken, 1 maç da berabere sonuçlandı.

Galatasaray ile Çaykur Rizespor arasında son müsabakalarda da sarı-kırmızılıların üstünlüğü görülüyor. İki takım arasında 8’i Süper Lig, 2’si de Türkiye Kupası olmak üzere oynanan son 10 maçta sarı-kırmızılılar 7, yeşil-mavililer de 2 galibiyet aldı. 1 müsabakada ise beraberlik yaşandı.

Galatasaray – Çaykur Rizespor karşılaşmasını hakem Arda Kardeşler yönetecek. Kardeşler’e Hakan Yemişken ile Abdullah Uğur Sarı yardımcı olacak. Maçın 4. hakemi ise Adnan Deniz Kayatepe olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.