DOLAR 34,1049 0.25%
EURO 38,1214 0.14%
ALTIN 2.875,911,66
BITCOIN 2139740-1.18124%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

20:32

YATSIYA KALAN SÜRE

Fransız sinema efsanesi Alain Delon hayatını kaybetti
11 okunma

Fransız sinema efsanesi Alain Delon hayatını kaybetti

ABONE OL
Ağustos 18, 2024 07:47
Fransız sinema efsanesi Alain Delon hayatını kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fransız sinemasının altın çağı yıldızlarından Alain Delon, 88 yaşında hayata gözlerini yumdu. Bu üzücü haberi Delon’un çocukları AFP ajansına duyurdu.

Dünyanın en yakışıklı ve karizmatik aktörleri arasında gösterilen Delon, 2019 yılında felç geçirmişti. Sağlığı o günden sonra kötüye giden ünlü aktörün evinde, şubat ayında yapılan bir polis baskınında 72 adet silah ve 3 binden fazla mermi bulundu. Polis, silahları ve mermileri el koydu.

Fransız sinema efsanesi Alain Delon hayatını kaybetti

Miras Kavgası

Sağlığı kötüleşen Delon’un üç çocuğu arasında çıkan miras kavgası da basında geniş yer bulmuştu. Oğulları Anthony ve Alain-Fabien, kız kardeşleri Anouchka’nın babalarını manipüle ettiğini ve sağlık durumunu sakladığını iddia etti. Anouchka ise, kardeşlerinin babalarının hayatını tehlikeye attığını ve İsviçre’ye taşınmalarını engellediğini söyledi. Oyuncunun çocukları arasında hakaret, suçlama ve gizli kayıtların basına sızdığı bir yasal mücadele yaşandı.

Fransız sinema efsanesi Alain Delon hayatını kaybetti

Son Görünümü Cannes’da

Delon’un kamuoyu önünde son görünümü, 2019 yılında Cannes Film Festivali’nde gerçekleşti. Festivalde oyuncunun Fahri Altın Palmiye ödülüne layık görüldüğü anlar, izleyenler tarafından büyük bir coşkuyla karşılanmıştı.

Fransız sinema efsanesi Alain Delon hayatını kaybetti

Alain Delon Kimdir?

8 Kasım 1935 tarihinde dünyaya gelen Alain Fabien Maurice Marcel Delon, Avrupa’nın en önemli aktörlerinden biriydi. 1960’lı ve 1970’li yıllarda ekranlara taşıdığı seks sembolü imajıyla büyük bir hayran kitlesine sahipti. “Rocco and His Brothers” (1960), “Plein Soleil” (1960), “L’Eclisse” (1962), “The Leopard” (1963), “The Yellow Rolls-Royce” (1965), “Lost Command” (1966) ve “Le Samouraï” (1967) gibi filmlerle sinemaseverlerin kalbini fethetti.

Delon, kariyeri boyunca Luchino Visconti, Jean-Luc Godard, Jean-Pierre Melville, Michelangelo Antonioni ve Louis Malle gibi ünlü yönetmenlerle çalıştı. 1999’da İsviçre vatandaşlığını aldı. Zorlu bir çocukluk geçiren Delon, anne ve babasının ayrılığının ardından yalnız büyüdü.

Luchino Visconti, Jean-Pierre Melville ve Michelangelo Antonioni gibi dünyaca ünlü yönetmenlerle çalışarak sinemadaki başarısını zirveye taşıdı.

2006’da İstanbul Film Festivali’ne katılması bekleniyordu ancak kalp sorunları nedeniyle festivale katılamadı. Delon, aynı dönemde bir tiyatro oyununu da iptal etti.

General De Gaulle’nin el yazmalarını satın alıp Invalide müzesine bağışlayan Delon, hayvan haklarına da büyük önem veriyordu. Brigitte Bardot’un federasyonunun talebi üzerine Çin Cumhurbaşkanı’na hayvanlara kötü davranılmaması ile ilgili bir açık mektup yazdı.

Anthony, Anouchka ve Alain-Fabien adında üç çocuğu olan Delon’un babaannesi Korsikalıydı. Babası Güney Fransa’dan, annesi ise Alsas bölgesinden geliyordu. Geniş bir resim ve heykel koleksiyonuna sahip olan Delon, Douchy köyündeki geniş arazisinde hayvanları ile yaşamayı tercih ediyordu.

Haberler.com / Bilal Ceran – Magazin

Alain Delon İsviçre Miras Dünya Baba Sinema Magazin Kültür Sanat Dünya Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP