DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2144168-1.47814%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Fransız gelin, Artvin’deki köyde tatil yapıyor
18 okunma

Fransız gelin, Artvin’deki köyde tatil yapıyor

ABONE OL
Ağustos 23, 2024 07:55
Fransız gelin, Artvin’deki köyde tatil yapıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Artvin’in Yusufeli ilçesindeki Avcılar (Kahnes) Köyü, 2 bin 50 rakımlı konumu ile her yaz, Fransa’dan gelen özel bir misafirini ağırlama geleneğini 12 yıldır sürdürüyor. 4 çocuk annesi Fransız gelin Asiye Alexia Albayrak (34), eşi Cemal Albayrak (44) ile birlikte köyde hem kültürel bir yolculuğa çıkıyor hem de yerel yaşama katkıda bulunuyor.

Fransa’dan Artvin’e uzanan yolculuk, 17 yıl önce Türkiye’den Fransa’ya iş için göç eden Cemal Albayrak’ın hikayesini taşıyor. Fransız eşi Alexia ile evlendikten sonra, Alexia Müslümanlığı kabul ederek adını Asiye olarak değiştirdi. Düğün sonrası balayını geçirmek üzere, 4 bin kilometrelik bir yolculuğun ardından Yusufeli’nin Avcılar Köyü’ne gelen çift, köy yaşamının Asiye Alexia üzerinde büyüleyici bir etki bıraktığını fark etti.

Kayınpederi Hikmet Albayrak ve kayınvalidesi Mava Albayrak tarafından sıcak bir şekilde karşılanan Asiye Alexia, köy hayatına hızla adapte oldu. Her yaz köyde geçirdiği süre boyunca tarlada ot toplama, tırpanla ot biçme, inek sağma ve tandırda ekmek pişirme gibi geleneksel işleri öğrenen Asiye, eşi Cemal’in yardımıyla köy halkıyla iletişimini güçlendirdi. Türkçe bilmemesi zorluklara yol açsa da Asiye, kayınpederiyle işaret diliyle anlaşmayı başardı.

Fransa’nın Epinal şehrinden özel araçlarıyla köye gelen Albayrak çifti, uzun bir yolculuğun ardından köyde geçirdikleri zamanın değerini anlıyor. Yolun zorluklarına rağmen, aile ve memleket özlemi onları her yaz köyde olmaya itiyor.

Cemal Albayrak, eşinin köy yaşamına uyum sürecini şöyle anlatıyor: “Eşim Fransız ve 12 yıldır evliyiz. Her yaz Artvin’deki köyümüze geliyoruz. Burada anne ve babaya yardım ediyor, köy işlerinde çalışıyoruz. Çocuklar da köyde kültürü öğreniyor ve biz onlara sevgi ve saygıyı aşılıyoruz. Yaklaşık 4.000 km yol kat ederek buraya gelmek zor, özellikle de küçük çocuklarla. Ancak memleket ve aile hasreti bizi her yıl buraya çekiyor. Türkiye’ye geldiğimizde, eşimin en çok zorlandığı şey dil. Türkçe bilmediği için hep yanındayım. Yine de köy işlerini severek yapıyor; tarlada çalışıyor, köy ekmeği yapıyor, inek sağıyor ve ev işlerinde annem ve babama yardımcı oluyor. Böylece birlikte güzel vakit geçiriyoruz.”

Asiye Alexia Albayrak ise “Benim 4 çocuğum var. Eşimi çok seviyorum ve Avcılar Köyü’ne gelmeyi çok seviyorum. Burada olmak, anne ve babamı görmek beni çok mutlu ediyor. Fransa’da yaşayan kardeşlerime ve babama buradan selam gönderiyorum. Türkiye’ye gelen ve dönen tüm gurbetçilere kolaylıklar diliyorum. Yol çok uzun ve zor, Allah hepsine yardım etsin” dedi. – ARTVİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avcılar Köyü Yusufeli Avcılar artvin Fransa Tatil Kültür Yerel Yaşam Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP