DOLAR 34,0953 0.19%
EURO 38,0775 0.03%
ALTIN 2.834,070,18
BITCOIN 21424353.92268%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Fransa'da Michel Barnier başbakanlık görevine başladı | Dış Haberler
13 okunma

Fransa'da Michel Barnier başbakanlık görevine başladı | Dış Haberler

Fransa'da solcu Yeni Halk Cephesi ittifakının ortak adayını kabul etmeyen Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, merkez sağdaki cumhuriyetçi gelenekten gelen eski Dışişleri Bakanı Michel Barnier'i başbakan olarak atadı. 73 yaşındaki Barnier, görevi Gabriel Attal’dan devraldı

ABONE OL
Eylül 6, 2024 08:48
Fransa'da Michel Barnier başbakanlık görevine başladı | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fransa’nın yeni başbakanı, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından atanan Michel Barnier oldu. Barnier, görevi Gabriel Attal’dan devraldı.

Başbakanlıkta gerçekleşen devir teslim töreninde, Attal, Barnier’in geçmişteki kabine görevleri ve Avrupa Birliği’ndeki tecrübelerine değinerek, onu övgüyle karşıladı.

Attal, Barnier’in “devlet hizmetlerinde benzersiz bir deneyime sahip” olduğunu belirtirken, Fransız siyasetinin “hasta olduğunu ancak iyileşebileceğini” de sözlerine ekledi.

Sekiz ay boyunca başbakanlık görevini yürüten Attal’ın ifadelerine katılan Barnier, Fransa’nın “zorlu bir dönemden geçtiğini” ve “şehirleri, mahalleleri ve kırsal bölgeleri etkileyen zorluklara, öfkeye, acıya, terkedilmişlik duygusuna ve adaletsizliğe” karşı mücadele vereceğini belirtti.

Macron, Michel Barnier'i yeni başbakan olarak atadı Haberi Görüntüle

Barnier, Fransa’nın içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik zorluklara dikkat çekerek, “sözden eyleme geçilmesi” gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Macron ise sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda Attal’a hizmetleri için teşekkür etti ve Attal’ın hükümetle birlikte “ülkeyi önemli bir dönemde ileriye taşıdığını” ifade etti.

Merkez sağ çizgiden gelen, 73 yaşındaki Barnier, daha önce farklı kabinelerde görevler üstlenmişti. 2004-2005 yıllarında Dışişleri Bakanlığı görevini yürüten Barnier, 2016-2021 yılları arasında Avrupa Birliği’nin (AB) Brexit Başmüzakerecisi olarak görev yapmıştı.

*Haberin görseli AP tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP