DOLAR 34,1263 0.29%
EURO 38,1014 0.09%
ALTIN 2.873,571,58
BITCOIN 2141348-0.3554%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

12 okunma

Floransa’da tarihi çeşmede üstsüz bir şekilde yüzen İngiliz kadın turist, tepki çekti

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 23:33
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Floransa’nın tarihi kalbinde bulunan ünlü bir çeşmede, bir İngiliz kadın turist çıplak yüzerek çevredeki insanların öfkesini ve yetkililerin tepkisini üzerine çekti.

Piazza Santo Spirito meydanındaki Rönesans dönemi çeşmesinde sadece siyah külotla yüzen sarışın kadın, bu davranışıyla çeşmenin kültürel ve tarihi önemine saygısızlık ettiği algısı yarattı.

Görüntülerde, havuz kenarında oturan insanlara İngilizce olarak “Siz de gelecek misiniz?” diye seslenen kadın, bulanık ve muhtemelen kirli suya rağmen tek başına yüzmeye devam etti.

Bu gece vakası sosyal medyada yayılınca, yerel halk ve İtalyan vatandaşları turistin çeşmede ‘doğa ana tarzı’ yıkanmasını sert bir şekilde eleştirdi. “Utanma duygusu yeniden moda olmalı,” ve “Tarihi eserlerimize ve kültürümüze saygı gösterilmeli,” gibi yorumlar sosyal medyada paylaşıldı.

Olay, artan turist sayısının beraberinde getirdiği tarihi şehirlerde yaşanan saygısızlıklara dikkat çekerek, yerel yönetimlerin bu tür davranışları engellemek için daha sıkı önlemler alması gerektiği tartışmalarını da beraberinde getirdi.

Haberler.com / Abdullah Teymur – Dünya

Floransa Floransa İtalya turist İtalya Turizm Yaşam Kültür Sanat Dünya Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP