DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2142548-0.42997%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:27

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Fıtık için gittiği doktorda hayatının şokunu yaşadı! Doğuştan böyleymiş
3 okunma

Fıtık için gittiği doktorda hayatının şokunu yaşadı! Doğuştan böyleymiş

ABONE OL
Eylül 22, 2024 09:43
Fıtık için gittiği doktorda hayatının şokunu yaşadı! Doğuştan böyleymiş
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nurcan Avcı, İzmir’de bel fıtığı şikayetiyle hastaneye gittiğinde hayatının en büyük şokunu yaşadı. MR çektirmek için gittiğinde, doğuştan sadece tek böbrekle dünyaya geldiği ortaya çıktı. Durum daha da vahimleşince, sağlam böbreğinde de bir kitle tespit edildi. Bu kitlenin alınması gerektiği ve bunun ciddi riskler taşıdığı söylendiğinde Nurcan Hanım büyük bir üzüntü yaşadı.

2012 yılında bel fıtığı teşhisi konulan 35 yaşındaki Avcı, 4 yıl sonra rahatsızlığının son durumunu öğrenmek için doktora gitti. Doktorun isteğiyle MR çektirdiğinde, tek böbrekli olduğu ve diğerinin çok küçük olduğu öğrenildi. Yıllar sonra tekrar MR çektiren Nurcan Avcı, bu sefer de tek böbreğinde bir kitle olduğunu öğrendi.

Kitle iyi huylu olarak değerlendirildi ve iki kez embolizasyon işlemi yapıldı. Ancak kitle büyümeye devam etti. Birçok doktora görünmesine rağmen çare bulamadı. Sonunda, Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Şahan ile tanışarak Bursa’ya gitti. Doç. Dr. Şahan, 2 saatlik bir kapalı operasyonla Nurcan Avcı’nın sağlığına kavuşmasını sağladı.

Böbrek hastalığından dolayı yaşadıklarını anlatan Nurcan Avcı, “Tek böbrekli olduğumu 2012 yılında, böbreğimdeki hastalığı da 2016 yılında öğrendim. Girişimsel radyolojiye yönlendirildim ve 2 defa embolizasyon işlemi yapıldı. Sonrasında iyi huylu olan kitle tekrar büyümeye başladı. Birçok doktora gittim ve hepsi böbreğimin alınması gerektiğini, açık ameliyatın çok riskli olduğunu söylediler. Tesadüfen Ahmet Hoca ile tanıştık ve İzmir’den Bursa’ya geldik. Ameliyatın risklerini bize anlattı ancak Allah’ın izniyle yapabileceğini söyledi ve biz de ona güvendik. Ameliyatımı oldum ve sağlıklı bir şekilde hayatıma devam ediyorum.” şeklinde konuştu.

Nurcan Avcı, “Fıtığım nedeniyle hastaneye gittim. MR çektirince tesadüfen tek böbrekli olduğumu öğrendim. Yıllar sonra tekrar MR çektirmem gerektiğinde sağlam böbreğimde iyi huylu bir kitle olduğunu öğrendim.” dedi.

Doktorlar, bu böbreğin alınması gerektiğini belirttiler. Tek böbreğinin alınması ve diyalize bağlanmak istemeyen Nurcan Avcı, sağlığına kavuşabilmek için doktor doktor gezdi. Zorlu bir ameliyatı başarıyla tamamlayan Bursa Medicana Hastanesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Şahan, hastanın durumunun iyi olduğunu belirterek, “Nurcan Hanım, 35 yaşında İzmir’den bize geldi. Doğuştan tek böbrekliydi ve diğer böbreği çok küçük olduğu için işlevsizdi. Sağlam böbreğinde ise 2016’da tanısı konmuş ve giderek büyüyen iyi huylu “anjiomyolipomu” adı verilen 12 santimetre boyutunda bir kitlesi vardı.

Bu kitle, böbreğin damarlarını içerisine almış ve oldukça karmaşıktı. Hastaya iki kez anjioembolizasyon tedavisi uygulandı ancak başarısız oldu ve kitle büyümeye devam etti. Kadınlarda 4 santimetreden büyük anjiomyolipomlar kendiliğinden kanayarak yaşamı tehlike altına atabileceği için bu kitlelerin alınması gerekiyor.

Tek böbrekli olunan durumlarda, böbreğin tamamen alınması riski de söz konusu olabiliyor. Bu riski almamak için çoğu merkez embolizasyona başvuruyor. Hasta bize geldiğinde, bu işlemi yapabileceğimizi söyledik.

2 saat süren kapalı bir ameliyatla kitleyi tamamen çıkardık ve hastamızı 3 gün içerisinde taburcu ettik. Hastamızın durumu şu anda iyi. Hastamızı diyalizden kurtarıp kapalı bir ameliyatla sağlığına kavuşturabildiğimiz için çok mutluyuz.” dedi.

Fıtık için gittiği doktorda hayatının şokunu yaşadı! Doğuştan böyleymişHaberler.com / Özge Çağıl Sütçü – Sağlık

Bel Fıtığı Bel Fıtığı Sağlık Yaşam Fıtık Bursa İzmir

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.