DOLAR 34,2271 0.05%
EURO 37,9412 0.43%
ALTIN 2.919,65-0,33
BITCOIN 2094260-4.0284%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:15

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Firari FETÖ Üyesi Eski Hakim Ankara’da Yakalandı
3 okunma

Firari FETÖ Üyesi Eski Hakim Ankara’da Yakalandı

ABONE OL
Ekim 2, 2024 07:56
Firari FETÖ Üyesi Eski Hakim Ankara’da Yakalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eski hakim Mustafa Karatay, FETÖ’den kaçan ve 8 yıldır aranıyordu. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla Ankara’da saklandığı evde yakalandı.

MİT, terör örgütü FETÖ’ye üye olmak suçundan aranan Karatay’ın yakın bir komşusunun ihbarı üzerine harekete geçti. Uzun süreli takip sonucunda, Karatay’ın ihraç edildiği dairede yaşadığı tespit edildi. MİT ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, ortaklaşa bir operasyon düzenledi. Karatay, Ankara Yenimahalle’deki evinin odasında, kıyafetlerinin arasına saklanmış halde bulundu. Karatay’ın evinde yapılan aramada, örgütün üst yönetimiyle iletişim kurmak için kullandığı dizüstü bilgisayar, tablet, telefon ve diğer dijital cihazlar ele geçirildi. Karatay’ın Signal uygulaması üzerinden örgüt ile iletişim kurduğu belirlendi.

15 Temmuz’daki başarısız darbe girişiminin önemli isimlerinden biri olan Karatay, 8 yıldır aranan bir isimdi. FETÖ’nün yargıdaki en etkili isimlerinden biri olarak örgütte önemli bir rol oynayan Karatay, saklandığı evden örgüt ile ilişkisini sürdürmeye çalışıyordu. – ANKARA

Ankara Emniyet Müdürlüğü Operasyon Politika Güvenlik 3-sayfa ankara Yargı Hukuk Hakim Terör Suç

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP