DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2151498-0.62654%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

16:28

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Filistinli fotoğrafçıya Visa pour l’image festivalinde büyük ödül
9 okunma

Filistinli fotoğrafçıya Visa pour l’image festivalinde büyük ödül

ABONE OL
Eylül 9, 2024 08:47
Filistinli fotoğrafçıya Visa pour l’image festivalinde büyük ödül
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyaca ünlü “Visa pour l’image” fotoğrafçılık festivalinde bu yıl büyük ödül, Filistinli fotoğrafçı Loay Eyyüb’e verildi. Eyyüb, Gazze’deki insanlık dramını yansıtan etkileyici fotoğraflarıyla jüriyi etkiledi.

Video konferans aracılığıyla festivale katılan Eyyüb, aldığı ödülü “Gazze’de görevlerini yerine getirirken hayatını kaybeden tüm gazetecilere ve Filistinlilere” ithaf etti. Bu duygusal konuşmada, Filistin’in direniş hareketi olarak tanımladığı Hamas’a atıfta bulunması, Fransız aşırı sağcı siyasetçi Louis Aliot’nun tepkisini çekti.

Aliot, Eyyüb’e verilen ödülün geri alınmasını talep etti. Ancak festival organizatörleri, Aliot’nun bu talebini reddetti. Festival başkanı Jean-François Leroy, İspanyol EFE haber ajansına verdiği demeçte, jüri kararına saygı duyduğunu belirtti. Jüri, uluslararası fotoğraf editörleri ve uzmanlarından oluşuyor.

Leroy, İsrail’in Gazze’de yabancı basının çalışmalarını engellediğini ve böylece bilgi edinme hakkını ihlal ettiğini vurguladı. Bu nedenle, Gazze’deki gerçekleri dünyaya sadece yerel gazeteciler anlatabiliyor.

Kültür Sanat Festival Filistin Güncel Fransa Gazze Visa

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP