DOLAR 34,0812 0.18%
EURO 38,0752 0.01%
ALTIN 2.840,870,43
BITCOIN 21767252.89072%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

12:47

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Filistin'e desteği nedeniyle Mainz 05'ten gönderilen El Ghazi kazandığı tazminatı Gazzeli çocuklara bağışlayacak
14 okunma

Filistin'e desteği nedeniyle Mainz 05'ten gönderilen El Ghazi kazandığı tazminatı Gazzeli çocuklara bağışlayacak

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) kulüplerinden Mainz 05, Filistin'e destek veren Anwar El Ghazi'nin sözleşmesini feshetmiş, bunun üzerine Anwar El...

ABONE OL
Ağustos 24, 2024 11:33
Filistin'e desteği nedeniyle Mainz 05'ten gönderilen El Ghazi kazandığı tazminatı Gazzeli çocuklara bağışlayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Filistin’e verdiği destek nedeniyle Mainz 05 tarafından haksız yere sözleşmesi feshedilen Fas asıllı Hollandalı futbolcu El Ghazi, Mainz 05’ten kazandığı 500.000 avroluk tazminatı Gazzeli çocuklara bağışlayacağını duyurdu. Bu haberi X hesabından paylaşan El Ghazi, desteği için teşekkürlerini iletti.

‘SESİM DAHA DA GÜÇLENDİ’

El Ghazi, Mainz 05’e karşı açtığı davanın maddi bir amaç taşımadığını vurgulayarak, bu tazminatın Gazzeli çocukların yaşamlarını biraz daha kolaylaştırmaya yardımcı olacağını belirtti. Mainz 05’in kendisini susturmaya çalıştığını ifade eden El Ghazi, “Gazze’deki mazlumlar ve sessizler için sesimi daha da güçlendirdi.” dedi.

Hollanda kamu yayıncısı NOS’un haberine göre, El Ghazi, eski kulübü Mainz 05’ten 1.7 milyon avro tazminat kazandı.

 

MAHKEME İŞ AKDİNİN FESHİNİ HAKSIZ BULMUŞTU

Mainz İş Mahkemesi, El Ghazi’nin Filistin yanlısı Instagram paylaşımı nedeniyle Mainz 05 tarafından işten çıkarılmasının “geçersiz” olduğuna karar vermişti.

Mahkeme Başkanı Bettina Chaudhry, El Ghazi’nin açıklamalarının ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu belirterek, iş akdinin feshini gerektirecek bir görev ihlalinin bulunmadığını açıkladı. Mahkeme, El Ghazi’ye aylık 150.000 avroluk maaşının ödenmeye devam edilmesine ve işe iadesine hükmetti.

15 Ekim’deki paylaşımından sonra El Ghazi’yi kadro dışı bırakan Mainz 05 yönetimi, daha sonra yapılan görüşmeler sonrasında El Ghazi’nin affedildiğini duyurmuştu.

Ancak El Ghazi, 1 Kasım’da sosyal medyada yaptığı yeni bir açıklamada, “İlk yazdığım fikirlerle aynı noktadayım. Savaşa ve şiddete, masum sivil halkların öldürülmesine, ırkçılığın her türlüsüne, Müslüman karşıtlığına, antisemitizme, Güney Afrika’daki ayrımcılığa, işgale ve baskıya karşıyım.” dedi. Bunun üzerine Mainz 05, El Ghazi’nin sözleşmesini feshetti.

El Ghazi, bu kararın ardından kulübe dava açtı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP