DOLAR 34,0004 -0.19%
EURO 38,0601 0.39%
ALTIN 2.829,160,95
BITCOIN 21606284.82828%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Filistin Büyükelçisi, Ayşenur Ezgi Eygi’nin Ailesine Taziye Ziyareti Gerçekleştirdi
7 okunma

Filistin Büyükelçisi, Ayşenur Ezgi Eygi’nin Ailesine Taziye Ziyareti Gerçekleştirdi

ABONE OL
Eylül 16, 2024 08:58
Filistin Büyükelçisi, Ayşenur Ezgi Eygi’nin Ailesine Taziye Ziyareti Gerçekleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’daki Filistin Büyükelçisi Fayed Mustafa, işgal altındaki Batı Şeria’da İsrail askerleri tarafından hayatını kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi’nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Eygi’nin Aydın’ın Didim ilçesindeki evine gelen Büyükelçi Mustafa, babası Mehmet Suat Eygi, eşi Hamid Ali Mazhar ve yakınlarıyla görüştü.

Mustafa, aileye başsağlığı dileklerini ileterek, Ayşenur’un sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin değil, aynı zamanda tüm dünyanın ve özellikle Filistin’in şehid olduğunu belirtti. “Ayşenur, Filistin davasını savundu ve bizim de şehidimizdir. Bütün Filistin halkı bu konuda derin bir üzüntü duymaktadır.” dedi.

Filistin Cumhurbaşkanı Mahmud Abbas’ın da aileye taziyelerini ilettiğini ve onlarla görüştüğünü aktaran Mustafa, “Filistin hükümeti olarak, uluslararası mahkemelerde bu konuyu yakından takip edeceğiz ve bu zulmün kabul edilemez olduğunu dünyaya göstereceğiz.” diye konuştu.

Bir gazetecinin Ayşenur’un ailesine Kudüs Yıldızı Nişanı verilmesi kararına ilişkin sorusu üzerine, Mustafa, aileyle Filistin’de veya Türkiye’de nişanı sunma konusunda görüştüklerini ve onlardan haber beklediklerini ifade etti.

İsrail askerlerinin Eygi’yi öldürmesi, barışçıl bir gösteri sırasında göstericilere ateş açması sonucunda gerçekleşti.

Filistinlilere destek amacıyla gösteriye katılan Eygi, ABD vatandaşı olmasına rağmen, başından vurularak ağır yaralandı. 6 Eylül’de Filistinlilere ait bir hastaneye kaldırılan Eygi, hayatını kaybetti.

Eygi’nin naaşı, Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliği ve Kudüs Başkonsolosluğu tarafından yürütülen işlemlerin ardından Tel Aviv’den Bakü’ye getirildi ve dün Türkiye’ye törenle getirilerek, ailesine teslim edildi.

Eygi’nin cenazesi, dün Aydın’ın Didim ilçesinde toprağa verildi.

Eygi, Filistin topraklarının İsrail tarafından işgaline karşı barışçıl ve sivil yöntemlerle Filistinlilere destek veren Uluslararası Dayanışma Hareketi gönüllüsü bir insan hakları aktivistiydi.

2003’te İsrail buldozeri tarafından ezilerek öldürülen ABD vatandaşı Rachel Corrie de aynı harekete mensuptu.

Uluslararası İlişkiler İnsan Hakları Batı Şeria Güvenlik Filistin Politika Güncel İsrail Ankara Dünya

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP