DOLAR 34,0275 -0.11%
EURO 38,0630 0.39%
ALTIN 2.830,100,99
BITCOIN 21489885.43836%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:30

İKİNDİYE KALAN SÜRE

FIFA ve Dünya Sağlık Örgütü futbolda beyin sarsıntısı için harekete geçti!
8 okunma

FIFA ve Dünya Sağlık Örgütü futbolda beyin sarsıntısı için harekete geçti!

FIFA ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bir iş birliğine imzasını atarak futbolda beyin sarsıntısı farkındalık kampanyası başlattı.

ABONE OL
Eylül 18, 2024 10:33
FIFA ve Dünya Sağlık Örgütü futbolda beyin sarsıntısı için harekete geçti!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

FIFA ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) iş birliğiyle başlatılan “Şüphelen ve Koru: Hiçbir Maç Risk Almaya Değmez” kampanyası, beyin sarsıntısı risklerine dikkat çekerek futbolun her seviyesinde eğitim kaynakları sunuyor. Kampanya, beyin sarsıntısının, sahada her oyuncu için risk oluşturan ciddi bir beyin hasarı olduğunu vurguluyor.

FIFA ve DSÖ’nün beyin sağlığı uzmanları tarafından geliştirilen kampanya, oyuncular, antrenörler, sağlık personeli ve halk arasında beyin sarsıntısının semptomları konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyor. Kampanya, şüphelenilen veya doğrulanan bir beyin sarsıntısının ardından güvenli bir şekilde oyuna dönüşün nasıl sağlanabileceğine dair rehberlik sunuyor. Semptomların 72 saate kadar ortaya çıkabileceği belirtiliyor.

“Şüphelen ve Koru” kampanyası, FIFA kanalları aracılığıyla küresel çapta duyurulacak ve FIFA’ya üye 211 federasyona dağıtılmak üzere araç setleri gönderilecek. Kampanya, ulusal, bölgesel ve yerel düzeyde de yayılacak.

‘BEYİN SARSINTISI HER ZAMAN CİDDİYE ALINMALI’

FIFA Başkanı Gianni Infantino, herkesin, her yerde güvenle ve keyifle futbol oynaması gerektiğini vurgulayarak, “Beyin sarsıntısı bir beyin hasarıdır ve her zaman ciddiye alınmalıdır. Beyin sarsıntısının belirtilerini bilerek, risklerin farkında olarak ve beyin sarsıntısını doğru şekilde tedavi ederek oyuncu güvenliğini ön planda tutabiliriz. FIFA’nın üye federasyonlarına, bu çabalarımızda bize katıldıkları ve DSÖ’deki meslektaşlarımızın tavsiyelerine uydukları için teşekkür ediyorum.” dedi.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Beyin sarsıntısı, futbol ve diğer birçok spor dalının her seviyesinde endişe verici bir halk sağlığı sorunu ve daha fazla farkındalık ve eylem gerektirir. Bu nedenle DSÖ, dünyanın her yerindeki futbolcuları beyin sarsıntısı risklerinden koruma yollarını tanıtmak amacıyla ‘Şüphelen ve Koru’ kampanyasında FIFA ile iş birliği yapmaktan gurur duyuyor.” şeklinde konuştu.

İtalyan efsane futbolcu Salvatore Schillaci, yaşamını yitirdi İtalyan efsane futbolcu Salvatore Schillaci, yaşamını yitirdi”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.