DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2154483-0.22424%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

05:19

SABAHA KALAN SÜRE

Fethiye’de Şizofreni Hastası Kiracının Rahatsız Edici Davranışları Apartman Sakinlerini Korkutuyor
12 okunma

Fethiye’de Şizofreni Hastası Kiracının Rahatsız Edici Davranışları Apartman Sakinlerini Korkutuyor

ABONE OL
Eylül 14, 2024 07:46
Fethiye’de Şizofreni Hastası Kiracının Rahatsız Edici Davranışları Apartman Sakinlerini Korkutuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan “Kardeşler Apartmanı” sakinleri, aynı binada yaşayan M.Ö.’nün şizofreni hastası olduğu iddiasıyla yaşadıkları zorluklara dikkat çektiler. Sakinler, M.Ö.’nün son dönemde sergilediği rahatsız edici davranışlar nedeniyle korku ve endişe içinde olduklarını belirttiler.

Fethiye’nin Foça Mahallesi, Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde yer alan alışveriş merkezinin üst katında bulunan “Kardeşler Apartmanı” sakinleri, 8 yıldır aynı binada yaşayan M.Ö.’nün geçirdiği psikolojik ataklar nedeniyle hayatlarının olumsuz etkilendiğini ifade ettiler. Apartman sakinleri, M.Ö.’nün sürekli bağırma, küfür ve tehditlerde bulunmasıyla her gün korku içinde yaşadıklarını vurguladılar.

Apartman sakinleri, M.Ö.’nün elinde bıçakla apartman koridorlarında dolaşarak küfürler ettiğini ve geçtiğimiz günlerde polis ekiplerine çatalla saldırdığını iddia ederek, can ve mal güvenliklerinin tehlikede olduğunu belirttiler. M.Ö.’nün tedavi altına alınması ve durumun daha fazla geçiştirilmemesi gerektiğini vurgulayan sakinler, yetkililerden acil bir çözüm talebinde bulundular.

Apartman sakinlerinden Gönül Kula, M.Ö.’nün ilk yıllarında kibar ve saygılı bir kişi olarak tanındığını ancak son zamanlarda durumun dramatik bir şekilde değiştiğini belirtti. Kula, M.Ö.’nün sürekli sorun çıkardığını, bağırma, küfür ve tehditlerle apartman sakinlerinin huzurunu bozduğunu ifade etti. Yetkili kurumlara başvurduklarını ancak henüz bir çözüm bulamadıklarını belirten Kula, M.Ö.’nün tedavi altına alınmasını istedi. Ailesiyle iletişime geçtiklerini ancak ilgilenmediklerini söyleyen Kula, hukuki sürecin çok yavaş ilerlediğini ve bu süreçte apartman sakinlerinin psikolojisinin bozulduğunu, hatta 5 yaşında bir çocuğun bile korkudan travma geçirdiğini belirtti.

Yerel Haberler Şizofreni Güvenlik Fethiye 3-sayfa Sağlık kiracı Hukuk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP