DOLAR 34,0067 -0.17%
EURO 38,1078 0.51%
ALTIN 2.828,600,93
BITCOIN 21235424.12937%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

16:30

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Fernas Madencilik İşçileri Eylemlerine Devam Ediyor
4 okunma

Fernas Madencilik İşçileri Eylemlerine Devam Ediyor

ABONE OL
Eylül 18, 2024 07:56
Fernas Madencilik İşçileri Eylemlerine Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

(ANKARA) – Fernas Madencilik’te çalışan işçiler, sendikal gerekçelerle işten çıkarıldıkları için başlattıkları eylemlerini şirketin Ankara’daki genel merkezine taşıdı. Dün, Fernas Madencilik Genel Merkezi önüne yürümek isterken gözaltına alınan 25 işçi serbest bırakıldıktan sonra gece geç saatlerde tekrar şirketin önüne geldi. İşçiler, bugün saat 11.00’de tekrar Fernas’ın önünde toplanacaklarını duyurdu.

Ankara’da devam eden eylemde, gözaltına alınan madenciler serbest bırakıldıktan sonra gece geç saatlerde tekrar Fernas Madencilik Genel Merkezi önüne geldi. İşten atılan işçiler, geri alınmalarını, maaşlarına zam yapılmasını, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin alınmasını ve sendikal özgürlüklerin tanınmasını talep ediyor. Bu talepler doğrultusunda işçiler, bugün saat 11.00’de yine Fernas Madencilik Genel Merkezi önünde olacaklarını açıkladı.

Eylemin başlangıç noktasına baktığımızda, AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait Fernas Madencilik’te 7 işçinin Bağımsız Maden İşçileri (Bağımsız Maden İş) sendikasına üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılması sonrasında Soma’da başlayan bir protesto olduğunu görüyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde eylem yapan işçilerin TBMM önüne gitmesine izin verilmedi. Madenci Anıtı önünde de açıklama yapan işçiler, dün Fernas Madencilik Genel Merkezi önüne yürümek istedi. Çevik kuvvetin müdahalesinde 25 madenci gözaltına alındı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Madencilik Politika 3-sayfa Ekonomi Güncel Ankara

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP