DOLAR 34,1267 0.29%
EURO 38,1157 0.1%
ALTIN 2.873,061,56
BITCOIN 2142946-0.30165%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Fenerbahçe'den hiç beklenmedik transfer atağı: Tangocu yıldız listeye girdi
9 okunma

Fenerbahçe'den hiç beklenmedik transfer atağı: Tangocu yıldız listeye girdi

Fenerbahçe'de transfer çalışmaları sürüyor. Sarı-lacivertli ekip, Cristian Medina'dan sonra başka bir Arjantinli'yi gündemine aldı. İşte transfer haberinin...

ABONE OL
Eylül 7, 2024 07:35
Fenerbahçe'den hiç beklenmedik transfer atağı: Tangocu yıldız listeye girdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fenerbahçe, Jose Mourinho’nun isteği üzerine Cristian Medina’yı transfer etmek için haftalardır Boca Juniors ile görüşüyordu. Yönetim, Boca’nın 15 milyon dolar bonservis ücreti, verginin bir kısmını karşılama ve bir sonraki satıştan pay alma taleplerini kabul etti.

TEKLİF KABUL EDİLDİ

Sportif direktör Mario Branco, hem Medina hem de Boca Juniors ile görüşmeler gerçekleştirdi. Medina ile anlaşma sağlamak kolaydı, ancak Boca Juniors’ın tavırları nedeniyle görüşmeler uzadı. Sonunda Fenerbahçe, Boca’nın 10+5 milyon dolar bonservis ücreti, federasyona ödenecek verginin yüzde 20’sini karşılama ve sonraki satıştan yüzde 20’lik pay taleplerini kabul etti.

2030’A KADAR SÖZLEŞME

Arjantin basını, Fenerbahçe yönetiminin Boca’nın taleplerini kabul ettiğini duyurdu. Sarı-Lacivertliler, Mourinho’nun çok beğendiği ve başka kulüplerin de istediği Medina için Boca Juniors ile tüm konularda anlaşmaya vardı ve oyuncunun Arjantin Ligi sona erdikten sonra Ocak ayında takıma katılmasını onayladı. Fenerbahçe’nin 22 yaşındaki orta saha oyuncusuyla 2030 yılına kadar sürecek bir sözleşme imzalayacağı belirtiliyor. Transferle ilgili resmi açıklama kısa süre içinde yapılacak.

8 MİLYON DOLAR ÖDEDİLER

Amrabat transferinin ardından orta sahaya yapılacak bir sonraki takviyenin genç ve potansiyeli yüksek bir oyuncu olması isteniyordu. Branco, başka bir Arjantinli futbolcu olan Federico Redondo’nun peşine düştü.

Fenerbahçeden hiç beklenmedik transfer atağı: Tangocu yıldız listeye girdi

Arjantin’in unutulmaz isimlerinden Fernando Redondo’nun oğlu olan 21 yaşındaki genç yetenek, Şubat ayında 8 milyon dolara Argentinos Juniors’tan Inter Miami’ye transfer olmuştu. Fenerbahçe’nin Redondo ile temasa geçerek transferi değerlendirdiğini öğrenmek istediği iddia edildi.

17 MAÇ, 2 GOL, 2 ASİST

Yönetimin ayrıca menajerler aracılığıyla Inter Miami ile iletişime geçerek bonservis beklentisini sorduğu söyleniyor. Sarı-Lacivertliler, ABD ekibinin pazarlıklara başlamaya yeşil ışık yakması durumunda, Medina için ayrılan bütçeyi bu transferde kullanmaya hazır.

Redondo, Inter Miami’de 17 maçta 2 gol ve 2 asistle oynadı. Genç yetenek, orta sahada isabetli uzun pasları, rakipten topu geri kazanmadaki başarısı ve ikili mücadelelerdeki etkinliğiyle dikkat çekiyor. Redondo, Arjantin futbolunun en önemli potansiyelleri arasında gösteriliyor.

Fenerbahçeden hiç beklenmedik transfer atağı: Tangocu yıldız listeye girdi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.