DOLAR 34,0186 -0.15%
EURO 38,1187 0.52%
ALTIN 2.831,311,02
BITCOIN 21199233.85423%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:30

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Fenerbahçe'de Mourinho ilk derbisine çıkıyor
5 okunma

Fenerbahçe'de Mourinho ilk derbisine çıkıyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Galatasaray maçıyla birlikte sarı-lacivertlilerin başında ilk derbisine çıkacak. 61 yaşındaki teknik adam,...

ABONE OL
Eylül 19, 2024 09:33
Fenerbahçe'de Mourinho ilk derbisine çıkıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fenerbahçe ve Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında 21 Eylül Cumartesi günü saat 20.00’de Ülker Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. Bu heyecan dolu derbi karşılaşmasında Fenerbahçe’nin başında ise deneyimli teknik direktör Jose Mourinho olacak. Mourinho, sarı-lacivertlilerle ilk derbi mücadelesine çıkacak.

Sezon başında Fenerbahçe’nin başına geçen Mourinho, Süper Lig’de oynadığı 5 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlik elde ederek 13 puan topladı. Bu sonuçlar, Mourinho’nun Fenerbahçe’ye getirdiği yeni stratejinin etkili olduğunu gösteriyor.

Mourinho, teknik direktörlük kariyeri boyunca Portekiz, İngiltere, İtalya ve İspanya gibi önemli futbol liglerinde birçok büyük maça imza attı. Portekiz’deki kariyerinde Benfica – Sporting Lizbon derbisinin yanı sıra Porto – Benfica ve Porto – Sporting Lizbon rekabetlerinde yer aldı.

İngiltere’de iki farklı dönemde Chelsea’yi çalıştıran Mourinho, daha sonra Manchester United ve Tottenham kulüplerinde de önemli görevler üstlendi. Londra ve Manchester derbilerinde rakiplerine üstünlük sağlayan Mourinho, Manchester United – Liverpool karşılaşmalarında da dört kez boy gösterdi.

İtalya’da Roma ve Inter’de görev yapan Mourinho, Inter – Milan ve Roma – Lazio derbilerinde mücadele etti. Ayrıca ‘Derby d’Italia’da Juventus’a karşı beş kez rakip oldu.

Mourinho, Real Madrid’i çalıştırdığı dönemde Atletico Madrid’e karşı büyük üstünlük sağladı. Bu süreçte Barcelona ile oynanan ‘El Clasico’ heyecanını da yaşayan Portekizli teknik direktör, La Liga, İspanya Kral Kupası, İspanya Süper Kupa ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nde toplam 17 kez Barcelona ile karşılaştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.