DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2144877-0.40818%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Fenerbahçe'de Jose Mourinho'ya ilk şok! Tarihi fırsatı kaçırdı
4 okunma

Fenerbahçe'de Jose Mourinho'ya ilk şok! Tarihi fırsatı kaçırdı

Fenerbahçe’nin dünyaca ünlü hocası, ilk lig mağlubiyetini ilk derbisinde aldı. Jose Mourinho’nun Galatasaray karşısında ne başlangıç planı ne de oyuncu...

ABONE OL
Eylül 22, 2024 07:34
Fenerbahçe'de Jose Mourinho'ya ilk şok! Tarihi fırsatı kaçırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Jose Mourinho, derbi öncesinde Galatasaray’a özel bir hazırlık yapmadıklarını, oyuncularının ne yapması gerektiğini bildiğini ve en önemlisinin takım kimliğinin sahaya yansıtılması olduğunu söylemişti. Ancak Kadıköy’de hayal kırıklığı yaşadı. İdeal 11 ile sahaya çıkan Fenerbahçe’nin ilk yarıda Galatasaray’a 2-0 yenik düşmesi, Mourinho’nun başlangıç planının yetersiz kaldığını gösteriyordu.

Fenerbahçede Jose Mourinhoya ilk şok Tarihi fırsatı kaçırdı

Mourinho, ikinci yarıda Ambarat ve İrfan Can Kahveci değişiklikleriyle oyuna müdahale etti, En Nesyri’yi oyuna alıp çift forvete döndü. Dzeko’nun penaltısı dışında ağları havalandıramadılar. Fenerbahçe’nin derbiyi kaybetmesi, Jose Mourinho’ya ilk lig mağlubiyetini getirdi ve tarihi bir fırsatın kaçırılması anlamına geliyordu. Fenerbahçe bu maçı kazansaydı, Tomislav Ivic’ten (1995-96) sonra ilk 6 lig maçında 16 puana ulaşan ilk teknik direktör olacaktı.

Fenerbahçe, 4 Kasım 2023’ten sonra ilk kez evinde lig maçını kaybetti. Son olarak geçtiğimiz sezonun 11. haftasında Trabzonspor, Kadıköy’de galip gelmişti. Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe, tam 32 maç sonra taraftarının önünde puan alamadı.

   Bu gönderiyi Instagram’da gör   

Fanatik (@fanatikcomtr)’in paylaştığı bir gönderi

‘Her şeyi riske ettik ama önemi yok’

Maç sonrasında 3-1’lik mağlubiyeti yorumlayan Mourinho, “Onlar bizden daha çok gol attığı için kazandı. Maça hızlı başladık, domine ettik ama hiç önemi yok. 3-1’den sonra her şeyi riske ettik ama önemi yok. Ne kadar kaçırdığımızın da önemi yok. Biz sadece penaltıyı gole çevirdik. Onlar daha çok gol attığı için kazandı. Rakip 2 taç atışından gol attı. Bu onların suçu değil bizim suçumuz. Galatasaray’ın bizden çok iyi, çok üstün oynadığını düşünmüyorum. Onlar girdikleri pozisyonları gole çevirdi. Biz atamadık” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP