DOLAR 34,1141 0.28%
EURO 38,1263 0.17%
ALTIN 2.867,351,36
BITCOIN 21632620.53094%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Fenerbahçe'de Jose Mourinho'dan Türk futbolu itirafı! 'Oyuncularımın yerde yatmaları gerekiyor'
22 okunma

Fenerbahçe'de Jose Mourinho'dan Türk futbolu itirafı! 'Oyuncularımın yerde yatmaları gerekiyor'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Göztepe maçının ardından, yaptığı açıklamada, buradaki futbol tutkusunun kendi futbol bakışıyla örtüştüğünü ve...

ABONE OL
Ağustos 18, 2024 07:35
Fenerbahçe'de Jose Mourinho'dan Türk futbolu itirafı! 'Oyuncularımın yerde yatmaları gerekiyor'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 2. haftasında Göztepe ile deplasmanda 2-2 berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Mourinho, 2-2’lik skoru “Bu duruma şanssızlık diyebilirim. Öyle oldu diyebilirim. Ama futbolda hiçbir şey tesadüf değildir.” sözleriyle değerlendirdi. Portekizli teknik adam, üçüncü kez benzer bir durumla karşılaştıklarını belirterek, bunun bir sebebi olduğunu düşündüklerini ifade etti.

Fenerbahçede Jose Mourinhodan Türk futbolu itirafı Oyuncularımın yerde yatmaları gerekiyor

Mourinho’nun tespitlerine göre, Fenerbahçe’nin yaşadığı sorunlar iki ana başlık altında toplanıyor: Birincisi, maçları bitiremiyor ve öldürecek fırsatları değerlendiremiyorlar. İkinci olarak ise, sahada yeterli derecede akıllı davranmıyorlar. Mourinho, “Türk futbolunun bana adapte olması gerekmiyor, benim adapte olmam gerekiyor.” diyerek Türk futbolunun doğasına ayak uydurmak gerektiğini belirtti.

Mourinho, oyuncularının rakip oyuncuların yaptığı gibi zaman geçirmek, gerekirse yerde yatmak, maçı durdurmak, sakatlık taklidi yapmak gibi yöntemler kullanmaları gerektiğini vurguladı. Tecrübeli teknik adam, “Bazı ülkelerde buna anti futbol deniyor. Bazı ülkelerde akıllı davranmak deniyor. Bizim de onlar gibi olmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Mourinho, devre arasında oyuncularına maçın gidişatı hakkında uyarıda bulunduğunu ve hırslı olmalarını, maçın sonucunu garantileyecek fırsatları değerlendirmeleri gerektiğini söylediğini açıkladı. “Ben sihirbaz değilim sadece tecrübeliyim” diyen Mourinho, ikinci yarıda taraftarın desteğinin oyunculara moral verdiğini ve bu sayede oyunun dengeye geldiğini belirtti.

İkinci yarının başında yaşanan olayı görmediğini belirten Mourinho, “Tek görmüş olduğum şey çok büyük bir kalabalık vardı. Oyuncular gördüler ama bunun ne olduğunu anlamadılar. Hakemin maçı durdurduğu sıra ne olduğunu anlamadım. Ben sadece oyuncularımın maça odaklanmasına uğraşıyordum.” dedi.

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP