DOLAR 34,2041 0.06%
EURO 37,9692 -0.34%
ALTIN 2.915,350,68
BITCOIN 21856550.46784%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

16:16

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Fenerbahçe'de Jose Mourinho'dan sert uyarı! 'Galatasaray derbisine takılıp kalmak…'
9 okunma

Fenerbahçe'de Jose Mourinho'dan sert uyarı! 'Galatasaray derbisine takılıp kalmak…'

Antalyaspor maçı öncesi takımla toplantı yapan Fenerbahçe’nin hocası Jose Mourinho, Galatasaray derbisinde alınan 3-1'lik yenilginin ardından kötü havayı...

ABONE OL
Eylül 29, 2024 07:34
Fenerbahçe'de Jose Mourinho'dan sert uyarı! 'Galatasaray derbisine takılıp kalmak…'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fenerbahçe, Kadıköy’deki Galatasaray yenilgisinin ardından ezeli rakibinin 5 puan gerisinde kaldı. Ancak, UEFA Avrupa Ligi’ndeki St. Gilloise galibiyetiyle bir nebze olsun moral buldular. Antalyaspor maçı öncesinde Jose Mourinho, futbolcularıyla önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Ayrıca, Fenerbahçe’nin kaptanları da kadroya geri dönüyor.

Jose Mourinho: Mourinho etkisini eylül ayında yapamayız daha fazla video için

Kaptanlar geri dönüyor

St. Gilloise maçında rotasyon yapan Mourinho, 5 farklı oyuncuyu görevlendirmişti. Antalyaspor karşısında ise takım kaptanları Tadic ve Dzeko’nun ilk 11’de yer alması bekleniyor. Sol kanatta Maximin görev alacak. Orta sahada ise Fred-Szmanski ikilisine Amrabat eşlik edecek. Sağ bekte ise sakatlıktan dönen Osayi’nin oynaması muhtemel.

Fenerbahçede Jose Mourinhodan sert uyarı Galatasaray derbisine takılıp kalmak...

Forvette gözler Edin Dzeko’da

Galatasaray maçında oyuna sonradan dahil olan ve net fırsatları kaçıran En Nesyri, St. Gilloise maçında da ilk 11’de yer almış ancak yine etkili olamamıştı. Antalyaspor deplasmanında ise gözler Dzeko’da olacak. Derbide penaltıdan gol atan Dzeko, ligde 6 karşılaşmada 5 gol atıp 1 asist yaptı. En Nesyri’nin ise yedek kulübesinde kalacağı öğrenildi.

‘Ayağa kalkmasını bilin!’ 

Mourinho, Antalyaspor deplasmanında hem galibiyet hem de iyi bir oyun bekliyor. Karşılaşma öncesi takımla yaptığı toplantıda, “Galatasaray yenilgisine takılıp kalmak, bir takımı hiçbir yere taşımaz. Unutmayın ki, lig çok uzun ve zorlu bir maraton. Bu süre içinde çok zorluklarla karşılaşacaksınız. Ancak sizler birer profesyonel olduğunuzu unutmayın. Ayağa kalkmasını bilin, yolunuza başı dik bir şekilde devam edin. Ayağa kalkmanın tek yolu ise maç kazanmaktır, başka yolu yoktur!” dediği öğrenildi.

Fenerbahçede Jose Mourinhodan sert uyarı Galatasaray derbisine takılıp kalmak...

‘Aman dikkat!’

Mourinho ayrıca saha içi konsantrasyon ve oyun disiplini konusunda da futbolcularını uyardı. “Skoru aldığımızdaki ruh hali çok önemli. Uyarıyorum; kazandım diyerek futbolla dalga geçmeye kalkarsanız, futbol size ihanet edebilir. Bedeli de ağır olur. Aman dikkat” ifadelerini kullandı.

Deplasmanda hedef 23

Fenerbahçe, son 22 lig maçını deplasmanda kaybetmedi. Kasımpaşa’yı yenerek 22 maçla kulüp tarihinin deplasman galibiyet rekorunu kıran Sarı Kanarya bu maçlarda 18 galibiyet ve 4 beraberlik elde etti. Fenerbahçe, Antalyaspor’u yenerek bu rekorunu geliştirmeyi hedefliyor.

57. kez ligde kapışacaklar

Fenerbahçe ile Antalyaspor, Süper Lig’de bugüne kadar 56 kez karşılaştı. Sarı-Lacivertliler 37 maçı kazandı, 11 maçta mağlup oldu. 8 maç ise berabere bitti. Antalya’da oynanan 28 karşılaşmada ise Fenerbahçe’nin 14 galibiyeti bulunuyor. Akdeniz ekibi 5 maçı kazandı. 9 kez taraflar berabere kaldı. İki takım arasındaki son 10 lig maçının sadece 1’inde Fenerbahçe sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP