DOLAR 34,0186 -0.15%
EURO 38,1187 0.52%
ALTIN 2.831,311,02
BITCOIN 21199233.85423%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:30

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde kaleciler öne çıkıyor
5 okunma

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde kaleciler öne çıkıyor

Trendyol Süper Lig'deki Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde gözler, iki takımın kalecilerinde olacak.

ABONE OL
Eylül 19, 2024 09:34
Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde kaleciler öne çıkıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülker Stadı’nda oynanacak olan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde iki takım da farklı hedeflerle sahaya çıkacak. Galatasaray, galibiyet serisini sürdürmek isterken, Fenerbahçe ise rakibine ilk puan kaybını yaşatmayı hedefliyor.

Bu önemli mücadelede, iki takımın kalecilerinin performansı da büyük önem taşıyor. Fenerbahçe’nin ikinci sezonunda Hırvat kaleci Dominik Livakovic ile Galatasaray’ın 14. sezonunda Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, takımlarının kaderini belirleyecek önemli isimler olarak öne çıkıyor.

– Livakovic, iki derbide kalesini gole kapattı

Geçen sezon Galatasaray ile oynanan iki derbi maçta da kalesini gole kapatan Dominik Livakovic, Fenerbahçe’nin kalesini sağlam tutan önemli bir figür olarak dikkat çekiyor. Ligin ilk yarısında Ülker Stadı’nda oynanan maç 0-0 berabere sonuçlanmış ve iki takım da sadece 1 isabetli şut atabilmişti. Bu maçta Fenerbahçe, Muslera’nın koruduğu kaleye isabetli şut çekemezken, Livakovic ise kalesine gelen tek isabetli şutu gole çevirmedi. İkinci yarıdaki derbi maçta ise Galatasaray, Livakovic’in koruduğu kaleye isabetli şut çekemedi ve Hırvat kaleci, ikinci Galatasaray derbisini de gol yemeden tamamladı.

Livakovic geçen sezon Beşiktaş ve Galatasaray ile oynadığı 4 derbide 3 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti. Bu maçlarda kalesinde sadece 2 gol gören Livakovic, bu golleri de Beşiktaş ile oynanan karşılaşmalarda yedi.

Livakovic 4 maçta gol yemedi

Fenerbahçe, ligde 5 hafta sonunda 4 galibiyet ve 1 beraberlik elde ederek 13 gol atıp sadece 2 gol yedi. 5 maçın tamamında kaleyi koruyan Dominik Livakovic, sadece Göztepe ile deplasmanda oynanan ve 2-2 sonuçlanan maçta gol yedi. Diğer 4 maçta ise rakip forvetlere geçit vermedi.

Adana Demirspor, Göztepe, Çaykur Rizespor, Alanyaspor ve Kasımpaşa ile oynanan maçlarda kalesine 13 isabetli şut atılan Livakovic, bu şutların 11’inde gole izin vermedi.

Muslera bu sezon 1 maçta gol yemedi

Galatasaray ise ligde 5 maçta puan kaybı yaşamadan 15 puan topladı. Bu karşılaşmalarda 17 gol atıp 4 gol yiyen Galatasaray, 5 maçta da kaleyi koruyan Fernando Muslera’nın 1 maçta gol yemediği gözleniyor.

Çaykur Rizespor ile oynanan ve 5-0 sonuçlanan maçta kalesine gelen tek isabetli şutu gole çevirmeyen Muslera, Hatayspor, Konyaspor, Adana Demirspor ve Gaziantep FK ile oynanan maçlarda gol yedi.

Ligdeki 5 maçta kalesine 16 isabetli şut atılan Muslera, bu şutların yüzde 75’inde başarılı oldu ancak 4 gole engel olamadı.

Muslera’nın derbi deneyimi yüksek

2011-2012 sezonunda Galatasaray’a transfer olan Muslera, 13 sezonda toplam 58 derbide görev aldı. Deneyimli file bekçisi, Beşiktaş ve Fenerbahçe derbilerinde 25 galibiyet, 16 beraberlik ve 17 mağlubiyet gördü. Bu karşılaşmalarda rakiplerin 57 golüne engel olamayan Muslera, 24 derbide gol yememeyi başardı.

Muslera, daha önce 26’sı Süper Lig, 1’i Türkiye Kupası, 4’ü de TFF Süper Kupa maçı olmak üzere Fenerbahçe’ye karşı oynadığı 31 karşılaşmada 12 galibiyet, 10 beraberlik ve 9 mağlubiyet yaşadı. Sarı-lacivertli takımla yapılan 31 müsabakada kalesinde 25 gol gören Muslera, 14 karşılaşmada ise kalesini gole kapattı.

Muslera, sezon başında Beşiktaş ile oynanan TFF Süper Kupa müsabakasında ise en çok gol yediği derbi maçını yaşadı. Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki karşılaşmadan 5-0’lık galibiyetle ayrılmış ve kupaya uzanmıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.