DOLAR 34,0186 -0.15%
EURO 38,1187 0.52%
ALTIN 2.831,311,02
BITCOIN 21199233.85423%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:30

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesi Ali Koç ve Dursun Özbek'in derbi karnesi
5 okunma

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesi Ali Koç ve Dursun Özbek'in derbi karnesi

Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında 21 Eylül Cumartesi günü yapılacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesi başkanlar nezdinde Dursun Özbek'in Ali Koç'a karşı...

ABONE OL
Eylül 19, 2024 09:33
Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesi Ali Koç ve Dursun Özbek'in derbi karnesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ile Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, cumartesi günü bir kez daha ezeli rekabetin ateşini yeniden yakacaklar. Bu heyecan verici karşılaşmada, iki kulübün taraftarları da tribünlerde yerlerini alacak.

Süper Lig’de, sezonun erken dönemlerinde gerçekleşecek bu derbi, son 2 sezonun şampiyonu Galatasaray’ı 15 puanla liderliğe taşıyacak. Teknik direktör Jose Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe ise ilk 5 maçta 13 puan toplayarak haftaya ikinci sırada girdi.

Ali Koç’un başkanlığındaki Fenerbahçe, Galatasaray’a karşı 3 kez zafere ulaşmış durumda.

3 Haziran 2018’den bu yana Fenerbahçe Kulübü’nün başkanlığını yürüten Ali Koç, 12 Galatasaray derbisi heyecanını yaşamış. Bu maçlarda Fenerbahçe 3 galibiyet elde ederken, 5 karşılaşma berabere sonuçlanmış. Galatasaray ise 4 mücadeleden galip ayrılmış. Söz konusu derbilerde sarı-lacivertliler 9, sarı-kırmızılılar ise 14 kez ağları sarsmış.

Ali Koç’un başkanlık döneminde Fenerbahçe toplamda 24 derbi maçta yer almış. Bu periyotta Beşiktaş’a karşı da 12 maçta 3 galibiyet, 6 beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşamış.

Ali Koç yönetimindeki Fenerbahçe, toplamda 24 derbide 6 galibiyet, 11 beraberlik ve 7 yenilgiyle sahadan ayrılmış.

Özbek, 11 Fenerbahçe derbisine tanıklık etmiş.

Galatasaray Kulübü’nde iki farklı dönemde başkanlık yapan Dursun Özbek, 11 kez Fenerbahçe derbisinin heyecanına ortak olmuş. 23 Mayıs 2015’te ilk kez başkanlık koltuğuna oturan ve 23 Ocak 2018’e kadar görev yapan Özbek, bu dönemde ligde 5, Türkiye Kupası’nda ise 1 Fenerbahçe derbisine tanıklık etmiş.

Bu dönemde Galatasaray, Fenerbahçe’ye karşı ligde 3 kez berabere kalmış ve 2 kez mağlup olmuş. 26 Mayıs 2016’da oynanan Türkiye Kupası finalini ise kazanarak şampiyonluğa ulaşmış.

Haziran 2022’de yeniden başkanlığa seçilen Özbek, ikinci döneminde 5 Fenerbahçe derbisine şahitlik etmiş. Bu süreçte, Süper Lig’deki 4 müsabakada sarı-kırmızılılar 2, sarı-lacivertliler ise 1 derbi zaferi kazanmış. Bir müsabaka ise beraberlikle sonuçlanmış. Turkcell Süper Kupa’daki tek karşılaşma ise ilk dakikada Fenerbahçe’nin sahadan çekilmesiyle sarı-kırmızılı takımın hükmen galibiyetiyle sonuçlanmış.

Dursun Özbek başkanlığındaki Galatasaray, toplam 11 Fenerbahçe derbisinde 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 yenilgi yaşamış. Söz konusu derbilerde sarı-kırmızılılar 2’si hükmenden olmak üzere 11 gol atarken, sarı-lacivertliler rakibine toplam 5 golle karşılık vermiş.

Galatasaray, Dursun Özbek başkanlığında Fenerbahçe ve Beşiktaş’a karşı toplam 23 derbide mücadele etmiş. Söz konusu karşılaşmalarda 8 galibiyet, 6 beraberlik alan sarı-kırmızılılar, 9 kez de mağlup olmuş.

Ali Koç-Dursun Özbek rekabeti

Ali Koç ve Dursun Özbek’in aynı anda görevde olduğu dönemde ise Galatasaray’ın Fenerbahçe’ye karşı üstünlüğü bulunuyor.

Bu dönemde Süper Lig’de 4, Süper Kupa’da ise 1 kez Fenerbahçe-Galatasaray derbisi oynanmış. Lig maçlarında sarı-kırmızılılar 2, sarı-lacivertliler ise 1 kez kazanmış. Bir mücadelede ise eşitlik bozulmamış.

Süper Kupa’daki tek derbiye ise Fenerbahçe 19 Yaş Altı Takımı ile çıkmış ve ilk dakikada 1-0 geri düşmesinin ardından sahadan çekilmiş. Maç, 3-0 Galatasaray’ın lehine tescil edilmiş.

Bu dönemde sarı-kırmızılı ekibin 2’si hükmenden olmak üzere toplam 9 golüne, sarı-lacivertliler 1 golle karşılık verebilmiş.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.