DOLAR 34,0675 0.01%
EURO 38,1654 0.66%
ALTIN 2.830,681,01
BITCOIN 21135703.21381%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Fenerbahçe dev derbi öncesi morallendi! Yıldızlar attı, rekor geldi
8 okunma

Fenerbahçe dev derbi öncesi morallendi! Yıldızlar attı, rekor geldi

Fenerbahçe, milli ara sonrası çıktığı Kasımpaşa deplasmanında hata yapmadı. Tadic ve Maximin’in birer gol ve asistle yıldızlaştığı mücadeleyi 2-0 kazanan...

ABONE OL
Eylül 16, 2024 07:34
Fenerbahçe dev derbi öncesi morallendi! Yıldızlar attı, rekor geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Jose Mourinho, milli maç aralarının takımın ritmini bozabileceğini ve futbolcuların motivasyonunu düşürebileceğini belirtmişti. Üstelik, önümüzdeki hafta Galatasaray derbisinin olması da ek bir zorluktur. Ancak Fenerbahçe, Kasımpaşa deplasmanında disiplinli bir oyun sergileyerek bu tehlikelerin üstesinden geldi. Mourinho’nun öğrencileri, maçın büyük bölümünde topu rakibine bıraksa da savunmada sağlam durarak rakibe önemli bir fırsat vermedi. Maçı yıldız oyuncularıyla kazanan Fenerbahçe, sahadan 3 puanla ayrıldı. 22. dakikada Dusan Tadic’in pasını alan Maximin, ceza sahası dışından plase bir vuruşla skoru 1-0’a getirdi. 39. dakikada ise Maximin, ceza sahasına çalımlarla girerken Opoku tarafından faul edildi. VAR incelemesinin ardından penaltı noktasını gösteren hakem Halil Umut Meler, Tadic’in penaltıdan attığı golle skoru 2-0’a yükseltti.

25 GALİBİYET, 7 BERABERLİK

Fenerbahçe, Kasımpaşa’yı 2-0 mağlup ederek hem ligdeki liderlik koltuğunu korudu hem de kulüp tarihinde yeni bir rekora imza attı. Sarı-Lacivertliler’in daha önceki en uzun yenilmezlik serisi 21 Mart 1964 ile 21 Şubat 1965 tarihleri arasında gerçekleşmiş ve 31 maç sürmüştü. Fenerbahçe, milli ara öncesinde Alanya’yı 3-0 yenerek bu rekoru eşitlemişti. Kasımpaşa zaferiyle birlikte kulüp tarihinde ligdeki yenilmezlik rekoru kırıldı. Fenerbahçe, 32 maçta 25 galibiyet ve 7 beraberlik elde etti.

Fenerbahçe dev derbi öncesi morallendi Yıldızlar attı, rekor geldi

TADİC SERİYE TAKTI

Geçen sezon İsmail Kartal’ın en önemli oyuncularından biri olan Sırp yıldız Dusan Tadic, Maximin’in gelişiyle birlikte sol kanattaki yerini kaybetti. Ancak sağ kanatta Mourinho’nun güvendiği oyuncular arasında yerini aldı. Lugano maçlarında toplam 3 asist yapan Tadic, 5-0 kazanılan Rize karşılaşmasında 2 golün hazırlayıcısı oldu. Alanyaspor’a karşı 3-0’lık galibiyette 2 gol atan Tadic, Kasımpaşa maçında da Maximin’e asist yaparak golün asistini yaptı ve penaltıdan da golü buldu.

ASLAN ÖNCESİ SORUN YOK

Galatasaray derbisi öncesinde oynanan Kasımpaşa deplasmanında en büyük endişe, kırmızı kart veya sakatlık sorunuydu. Kart konusunda endişelenen Fenerbahçe, bu konuda sorun yaşamadı. Ancak maç içinde yaşanan bazı sakatlıklar taraftarları endişelendirdi. Sebastian Szymanski, bir pozisyonda yerde kalarak dizini tuttu ve özellikle diz sakatlığının olasılığı büyük endişe yarattı. Hatta Amrabat, Szymanski’nin yerine ısınmaya başladı. Neyse ki Polonyalı oyuncu ayağa kalkarak maça devam etmeyi başardı.

Fenerbahçe dev derbi öncesi morallendi Yıldızlar attı, rekor geldi

KAYIP YAŞANMADI

Fenerbahçe’ye penaltı kazandıran pozisyonda Maximin, arkadan aşil tendonuna yakın bir bölgeye darbe aldı. Acı içinde yerde kalan yıldız futbolcu, tedavinin ardından sahaya döndü. Bir başka pozisyonda ise İsmail Yüksek sakatlık yaşadı ancak o da mücadelesini sürdürdü. Böylece Fenerbahçe, Galatasaray derbisi öncesi hem puan hem de oyuncu kaybı yaşamadan rahat bir nefes aldı.

FENERBAHÇE GOL YEMİYOR

Süper Lig’in 5. haftasında Kasımpaşa’yı konuk eden Sarı-Lacivertliler, kıran kırana geçen maçtan 2-0 galip ayrıldı. İlk yarıda bulduğu gollerle 3 puanı kapan Fenerbahçe, ligin ilk 5 haftasında sadece 2 gol yedi. Jose Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe, ligin ilk haftasında Adana Demirspor’u 1-0 mağlup etti. İkinci haftada Göztepe ile 2-2 berabere kalan Sarı-Lacivertliler, ardından Çaykur Rizespor’u 5-0, Alanyaspor’u da 3-0 mağlup etmişti. Dün de Kasımpaşa’yı 2-0 yenen Fenerbahçe, Göztepe maçı hariç gol yemedi. Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe puanını 13’e yükseltirken Kasımpaşa 5 puanda kaldı. Fenerbahçe, Süper Lig’deki liderlik pozisyonunu korudu.

AMRABAT SİFTAH YAPTI

Fenerbahçe, Kasımpaşa ile oynanan maçta yeni transfer Sofyan Amrabat’ı kadroya dahil etti. Faslı orta saha, maça yedek kulübesinde başladı. Sarı-Lacivertli taraftarlar, maç öncesinde yeni transferlere sevgi gösterisinde bulundu. Mücadelenin 81. dakikasında Dusan Tadic’in yerine oyuna dahil olan Amrabat, kaldığı dakikalarda yaptığı hamlelerle göz doldurdu. Kasımpaşa hücumcularına geçit vermeyen ve takım arkadaşlarının da boşluklarını dolduran Amrabat, ilk maçında başarılı bir performans sergiledi.

Fenerbahçe dev derbi öncesi morallendi Yıldızlar attı, rekor geldi

Maç sonu konuşan Amrabat, “Geleli çok zaman olmadı, takımla birlikte ilk 3 antrenmana çıktım. Bugün (dün) de sahadaydım. Bana göre güçlü, zor bir takıma karşı oynadık. Taraftarlar, kendi evimizde oynuyormuş atmosferi yarattı. Isınmadan maç sonuna kadar hiçbir şekilde susmadılar. Galibiyetten dolayı mutluyuz. Umarım onları mutlu etmeye devam ederiz” dedi. Galatasaray derbisi ile ilgili de konuşan Faslı futbolcu, “Bu derbiyle ilgili çok şey duydum. Konsantrasyonu yüksek, güçlü bir maç olacağını düşünüyorum. Amacımız sahada güzel bir oyun ortaya koymak ve taraftarımızı mutlu edecek sonuç almak. Sabırsızlanıyoruz bu maç için” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP