DOLAR 34,1134 0.28%
EURO 38,1128 0.13%
ALTIN 2.860,221,10
BITCOIN 21659102.3108%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

12:47

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Fenerbahçe, derbide seriyi sürdürmek istiyor
5 okunma

Fenerbahçe, derbide seriyi sürdürmek istiyor

Yeni teknik direktörü Jose Mourinho ile Trendyol Süper Lig'de sezona 5 maçta 13 puan toplayarak başlayan Fenerbahçe, yarın sahasında oynayacağı derbide...

ABONE OL
Eylül 20, 2024 07:33
Fenerbahçe, derbide seriyi sürdürmek istiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında, yarın akşam saat 20:00’de evinde Galatasaray’ı ağırlayacak. Sarı-lacivertliler, ligde geçtiğimiz 5 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlik elde ederek güçlü bir başlangıç yaptı. Jose Mourinho’nun öğrencileri, son 3 maçını kazandı ve bu galibiyetlerde kalesini gole kapattı. Bu önemli derbi maçında da bu olumlu performansı sürdürme hedefiyle sahaya çıkacaklar.

Galatasaray ise hafta içi Gaziantep FK ile oynadığı erteleme maçını kazanarak liderlik koltuğuna oturdu. Kayıpsız bir şekilde yoluna devam eden Galatasaray, bu önemli karşılaşmaya da kazanmak için çıkacak.

Fenerbahçe, geçtiğimiz hafta Kasımpaşa’yı mağlup ederek Süper Lig’deki yenilmezlik serisini 32 maça çıkardı. Geçen sezondan devam eden bu seri, 25 galibiyet ve 7 beraberlikten oluşuyor. Kanarya, son 32 lig maçında yenilgi yüzü görmedi.

Ev sahibi Fenerbahçe, 4 Kasım 2023 tarihinde Trabzonspor’a karşı aldığı 3-2’lik mağlubiyetten sonra Kadıköy’de 15 lig maçında yenilgi yaşamadı. Geçen sezon Kadıköy’de 10 galibiyet ve 3 beraberlik alan Fenerbahçe, bu sezon da iç sahada 2 maçı kazanmayı başardı. Sarı-lacivertliler, son 8 iç saha maçında da 3 puanla ayrıldı.

Fenerbahçe, geçtiğimiz sezon Galatasaray’ı iki lig maçında da gol yemeden geçti. Kadıköy’de oynanan derbi golsüz tamamlanırken, Rams Park’ta da 1-0’lık skorla Fenerbahçe galip geldi.

Ligde Alanyaspor mücadelesinde sakatlanan Alexander Djiku, derbi hazırlıklarında takımla çalıştı. Mourinho’nun kadroda yer vermesi halinde Djiku, sahada olacak. Sakatlığını atlatan Bright Osayi-Samuel ise dün yapılan antrenmanda bireysel çalışma yaptı. Nijeryalı futbolcunun durumuna maç günü karar verilecek.

Fenerbahçe’de Galatasaray karşılaşması öncesi Jayden Oosterwolde sarı kart ceza sınırında bulunuyor. 23 yaşındaki futbolcu, derbide sarı kart görürse, bir sonraki hafta Antalyaspor maçında takımını yalnız bırakacak. Oosterwolde, bu sezon 5 lig maçının tamamında 11’de başladı ve Adana Demirspor, Alanyaspor ve Kasımpaşa maçlarında sarı kart gördü.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP