DOLAR 34,1429 -0.13%
EURO 38,2107 0.09%
ALTIN 2.872,81-0,07
BITCOIN 21809511.07203%
İstanbul
23°

AÇIK

05:21

SABAHA KALAN SÜRE

Fenerbahçe 2024-25 sezonuna 'ilk'lerle başladı
12 okunma

Fenerbahçe 2024-25 sezonuna 'ilk'lerle başladı

Yeni sezona Kadıköy'de konuk ettiği Adana Demirspor karşılaşmasıyla başlayan Fenerbahçe, rakibini 1-0 mağlup ederek sezona 3 puanla giriş yaptı. Karşılaşmanın...

ABONE OL
Ağustos 11, 2024 09:35
Fenerbahçe 2024-25 sezonuna 'ilk'lerle başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fenerbahçe, Süper Lig’in yeni sezonuna Adana Demirspor’u kendi sahasında 1-0’lık skorla devirerek başladı. Sarı-lacivertliler, karşılaşmada rakip kaleyi sık sık tehdit etse de gollerini bulmakta zorlandı. Maçın ardından basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, “Bence skor daha farklı olabilirdi” şeklinde görüş belirtti.

SAINT-MAXIMIN ASİST İLE BAŞLADI

Al-Ahli’den transfer edilen Allan Saint-Maximin, Fenerbahçe formasıyla ilk Süper Lig maçına çıktı. Adana Demirspor karşılaşmasında ilk 11’de sahaya çıkan Saint-Maximin, 34. dakikada Edin Dzeko’nun attığı golün asistini yaptı. 27 yaşındaki futbolcu, 76. dakikada yerini Bartuğ Elmaz’a bıraktı.

Yeni transferler Youssef En-Nesyri ve Oğuz Aydın da sarı-lacivertli formayla ilk Süper Lig maçlarına çıktı. En-Nesyri, 76. dakikada Edin Dzeko’nun yerine oyuna girerken, Oğuz Aydın ise 90. dakikada İrfan Can Kahveci’nin yerine oyuna dahil oldu.

DZEKO LİGE YİNE GOLLE GİRİŞ YAPTI

Geçtiğimiz sezonun ilk maçında Gaziantep FK’ya iki gol atan Edin Dzeko, 2024-25 sezonuna da gol atarak başladı. Tecrübeli forvet, Adana Demirspor karşılaşmasının 34. dakikasında Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren golü kaydetti.

JOSE MOURINHO’DAN İSMAİL YÜKSEK – SZYMANSKI ORTA SAHASI

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Adana Demirspor karşısında, öncesindeki maçlarda birlikte kullanmadığı bir orta saha ikilisini tercih etti. Krunic – Fred veya Krunic – İsmail Yüksek ikilisini kullanan Portekizli teknik adam, Süper Lig’in yeni sezonunun ilk maçında İsmail Yüksek – Sebastian Szymanski ikilisine görev verdi. Rade Krunic, bu maçta ilk kez yedek kulübesinde yer aldı. Mourinho’nun ilk 11’i şu şekildeydi:

“Livakovic, Osayi-Samuel, Djiku, Oosterwolde, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Szymanski, İrfan Can Kahveci, Tadic, Saint-Maximin, Dzeko”

FENERBAHÇE TARAFTARINDAN FERDİ KADIOĞLU’NA ‘TAKIMDA KAL’ MESAJI

Fenerbahçe taraftarları, Adana Demirspor maçının ardından galibiyeti kutlamak için takımı tribüne çağırdı. Transfer iddialarının konusu olan Ferdi Kadıoğlu için tezahürat yapan sarı-lacivertli taraftarlar, “Ferdi sen bizim her şeyimizsin” diye bağırdı. Bu sırada diğer futbolcuların, Ferdi Kadıoğlu’na sarılması da dikkat çekti.

FENERBAHÇE, LILLE MAÇININ HAZIRLIKLARINA BAŞLAYACAK

Adana Demirspor’u 1-0 mağlup eden Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3’üncü Eleme Turu rövanşında Lille ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başlayacak. Teknik direktör Jose Mourinho, maçın ardından basın toplantısında, direkt olarak tesislere giderek kampa gireceklerini söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP