DOLAR 34,2840 0.14%
EURO 37,2245 0.09%
ALTIN 3.009,31-0,07
BITCOIN 23372600.71379%
İstanbul
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Felçli Gençten Kızılay’a Destek: Kan Damlacığı Projesi
7 okunma

Felçli Gençten Kızılay’a Destek: Kan Damlacığı Projesi

ABONE OL
Ekim 25, 2024 11:56
Felçli Gençten Kızılay’a Destek: Kan Damlacığı Projesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’da geçirdiği ağır bir trafik kazası sonucu felç kalan Goncagül Bağ, Iğdır’a taşındı ve koltuk değnekleriyle hayatına devam ediyor. Bu zorlu süreçte bile, Kızılay’a destek olmak için elinden gelen her şeyi yapıyor.

Iğdır’ın Halfeli beldesinde yaşayan 24 yaşındaki Bağ, üç yıl önce Ankara’da tıbbi laboratuvar teknikeri olarak çalışırken geçirdiği bir kaza sonucu belden aşağısı felç kaldı.

Evde geçirdiği zamanlarda resim çizerek ve örgü örerek kendini meşgul eden Bağ, Kızılay’ın kadın gönüllüleriyle tanıştıktan sonra “Kan Damlacığı” projesine katılmaya karar verdi.

Bu proje, kan bağışçılarını teşvik etmek amacıyla örgü anahtarlıklar yapılması ve hediye edilmesini amaçlıyor. Bağ, Kızılay’ın önemini hastanede yattığı süre boyunca daha iyi anlamış ve bu projeye katılarak hem iyi vakit geçiriyor hem de Kızılay’a destek olmak istiyor.

Anneler Günü’nde, Kızılay kadınlarının sosyal bir projeyi anlattığını söyleyen Bağ, “Evde kaldığım için hobi olarak resim çiziyor, bazen de örgü örüyordum. Herkesi kan bağışına teşvik edecek ya da kan bağışçılarımıza küçük bir hediye olacak şekilde gönüllü olarak örgü yapmak istedim. Kadın kolları başkanıyla iletişime geçtim, onlar iplik temin ettiler. Kan damlacığı yapıyorum. Umarım yaptığım şeyleri beğenirler.” diye konuştu.

Kızılay Kadın Kolları Başkanı Tomris Bülbül Duran ise Bağ’ın yaptığı çalışmaları toplumu bilinçlendirmek için çok önemli bulduğunu belirtti.

“Kan Bağışçılarımız İçin Bir Damlacık Hikayesi Projesi”ni Iğdır’da kadın Kızılay’ı olarak üstlendiklerini ifade eden Duran, “Birçok yerde kan damlacığımızı ören gönüllülerimiz var. Kendisi de daha önce yaşamış olduğu durumdan dolayı kan bağışının ne kadar önemli olduğunun bilincindeydi ve seve seve bu işi yapacağını söyledi. Biz de hazırlığı tamamlanmış olan kan damlacıklarını teslim alacağız ve kan bağışçılarımıza hediye edeceğiz.” dedi.

Kızılay Güncel trafik Ankara Sağlık Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.