DOLAR 34,0890 0.2%
EURO 38,1501 0.18%
ALTIN 2.846,500,62
BITCOIN 21761542.93726%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

FBI, ABD'deki seçim kampanyası danışmanlarının e-postalarının hacklendiği iddialarını soruşturuyor | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • FBI, ABD'deki seçim kampanyası danışmanlarının e-postalarının hacklendiği iddialarını soruşturuyor | Dış Haberler
13 okunma

FBI, ABD'deki seçim kampanyası danışmanlarının e-postalarının hacklendiği iddialarını soruşturuyor | Dış Haberler

ABD'de Federal Soruşturma Bürosu (FBI), yaklaşan başkanlık seçimleri için yarışan adayların seçim kampanyalarını yürüten bazı danışmanlara ait e-posta adreslerinin hacklendiği iddialarının soruşturulduğunu bildirdi.

ABONE OL
Ağustos 13, 2024 10:46
FBI, ABD'deki seçim kampanyası danışmanlarının e-postalarının hacklendiği iddialarını soruşturuyor | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Washington Post’a (WP) göre, FBI, İranlı grupların 5 Kasım’daki ABD seçimlerine katılan adayların danışmanlarının e-posta hesaplarını hedef alan kimlik avı saldırıları hakkında kısa bir açıklama yaptı.

Açıklamada, FBI’ın soruşturmayı yürüttüğü doğrulandı.

İsminin açıklanmaması koşuluyla konuya aşina olan kişiler WP’ye, FBI’ın İranlı grupların Donald Trump ve Joe Biden ile Kamala Harris’in seçim kampanyalarıyla bağlantılı danışmanların e-posta hesaplarını hacklediği iddialarını araştırdığını belirtti.

Bu kişiler, FBI yetkililerinin henüz bu girişimlerin başarılı olduğuna dair bir kanıt bulamadığını da ekledi.

Trump’ın eski danışmanı Roger Stone, yaptığı açıklamada, birkaç kişisel e-posta hesabının ele geçirildiği konusunda yetkililer tarafından bilgilendirildiğini, konu hakkında fazla bilgi sahibi olmadığını ve soruşturmaya işbirliği yaptığını söyledi. “Her şey çok garip” dedi.

Microsoft’un Raporu

9 Ağustos’ta yayınlanan Microsoft Threat Intelligence Center raporunda, bazı İranlı grupların başkanlık seçimlerini etkilemek için siber faaliyetlerini artırdığı belirtildi.

Raporda, İran’ın ABD seçimlerine “siber destekli etki operasyonları” düzenlediği, bazı İranlı grupların hükümet yetkililerinin e-posta hesaplarını hedef alan kimlik avı saldırıları gerçekleştirdiği ifade edildi.

Raporda, İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı bir grubun haziran ayında “üst düzey bir başkanlık kampanyası yetkilisini” hassas bilgiler toplamak amacıyla hedef aldığı belirtildi. Ayrıca, bir İranlı grubun ABD merkezli haber siteleri gibi görünen, her iki siyasi gruba yönelik internet siteleri oluşturarak “kutuplaşmayı artırmaya” çalıştığı ifade edildi.

Raporla ilgili olarak, İran’ın Birleşmiş Milletler (BM) Misyonu, ABD başkanlık seçimlerine müdahale edildiği veya siber saldırılar düzenlendiği iddialarını reddetti.

Trump Kampanyasının E-Postalarına Saldırı İddiası

Trump’ın seçim kampanyası ekibinden 11 Ağustos’ta yapılan açıklamada, e-posta hesaplarının hedef alındığı ve hassas içerikli kampanya belgelerine yönelik saldırının sorumlusunun İran olduğu iddia edildi.

Kampanya Sözcüsü Steven Cheung, saldırının “ABD’ye düşman yabancı kaynaklar” tarafından gerçekleştirildiğini iddia ederek, “Belgeler yasa dışı yollarla elde edildi. Kaos yaratmak amaçlanıyor.” dedi.

Cheung, Politico dergisinin yayınladığı raporda “İranlı saldırganlar Amerikalı üst düzey bir yetkilinin hesabına girdi” ifadesinin yer aldığını belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP