DOLAR 34,0487 -0.05%
EURO 38,0242 0.28%
ALTIN 2.820,340,64
BITCOIN 21463785.14434%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:30

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Fahiş fiyatla kitap satan 400 okula ceza!
8 okunma

Fahiş fiyatla kitap satan 400 okula ceza!

ABONE OL
Eylül 19, 2024 07:47
Fahiş fiyatla kitap satan 400 okula ceza!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum’da tarihi mekanları ziyaret ederek öğretmenlerle bir araya geldi. Gezi sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tekin, özel okulların yıllık 60 bin TL’ye ulaşan kitap fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yüzde 300’ün Üzerinde Zam Yapan 400 Okul Cezalandırıldı

Bakan Tekin, “Okullar kendi kitaplarını öğrencilere sağlayabilir ancak bu kitapların sisteme girilmesi gerekiyor. Örneğin bir okul bu sene 20 bin TL’ye kitap satmışsa bunu sisteme kaydetmeli ki gelecek yıl fiyat artışını takip edebilelim. Ancak bazı okullar, havale, EFT veya benzeri yollarla ücret alıyor. Bu durum yasa dışıdır. Enflasyon oranının üzerine yüzde beş eklenerek belirlenen fiyat sınırını aşan okullara fahiş fiyat uyguladıkları gerekçesiyle ceza uyguluyoruz. Şu anda yaklaşık 400 okul yüzde 300’ün üzerinde zam yapmış ve bunlara gerekli cezalar verildi.” dedi.

Fahiş fiyatla kitap satan 400 okula ceza!

LGS’deki Soru İptali ve Öğrenciler İçin Alınan Önlemler

Tekin, mahkeme tarafından iptal edilen Liselere Geçiş Sınavı’ndaki (LGS) soruyla ilgili olarak yaklaşık 10 bin öğrencinin etkilendiğini ifade etti.

Bakan Tekin, “İdare mahkemesi 11 Eylül’de, yani 100 gün sonra bu soruyu iptal etti. Temyiz başvurusunda bulunursak, karar lehimize sonuçlanırsa yine öğrenciler mağdur olacak. Bu nedenle temyiz hakkından feragat edeceğiz. Bu durumdan yaklaşık 10 bin öğrenci etkilendi ancak bu öğrencilerden kaçının hakkını kullanacağı 21 Eylül’de belli olacak. Bu nedenle mağduriyet yaşanmaması için puanı yeniden hesaplanan öğrencilerin isterlerse kontenjan sınırına bakılmaksızın bir üst tercihine yerleştirilebileceğini belirttik. Yeni hesaplamaya göre mevcut kayıt yaptırdığı okula puanı yetmeyen öğrencilerin de kazanılmış hak olarak kabul edildiğini ve mevcut okullarında devam edebileceklerini söyledik.” dedi.

500 Okul Hayalet Sınıf Sebebiyle Cezalandırıldı

Geçtiğimiz yıl hayalet sınıftan dolayı yaklaşık 500 okula ceza uygulandığını belirten Tekin, “Bu tür yapılar varsa yine gerekli cezaları vereceğiz.” dedi.

Bakan Tekin, “Lise son sınıftaki öğrencilerin önemli bir bölümü üniversite sınavına hazırlanmak için açık liseye geçiyor ve merdiven altı kurslara gidiyordu. Göreve geldiğimizde bu durumu engelledik. Örneğin bir öğrenci 9. sınıfta ‘ben açık liseye gideceğim’ diyorsa buna müdahale etmiyoruz. Ancak 9. sınıfta fen lisesine kayıt yaptırıyor ve böylece başka bir öğrencinin o okula yerleşmesini engelliyor, 12. sınıfa geçince de ‘ben açık liseye gidiyorum’ diyor. Artık bu şekilde nakil yapılamıyor. Sonra hayalet sınıflar ortaya çıktı. Hayalet liselere çok ağır yaptırımlar uyguluyoruz.” açıklamasında bulundu.

Haberler.com / Ebrar Ünaldı – Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Politika Eğitim Hukuk Zam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.