DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21597681.12637%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

Eyüpsultan’da yağmur nedeniyle inşaata duvar yıkıldı, yan binanın bodrumunu su bastı
7 okunma

Eyüpsultan’da yağmur nedeniyle inşaata duvar yıkıldı, yan binanın bodrumunu su bastı

ABONE OL
Eylül 9, 2024 07:36
Eyüpsultan’da yağmur nedeniyle inşaata duvar yıkıldı, yan binanın bodrumunu su bastı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eyüpsultan’da şiddetli yağış nedeniyle bir inşaat alanında duvar çöktü ve bitişiğindeki binanın bodrum katını su bastı.

İSTANBUL – İstanbul’u etkisi altına alan yoğun yağışlar, Eyüpsultan’da bir inşaat alanındaki duvarın yıkılmasına neden oldu. Yıkılan duvardan gelen su, komşu binanın bodrum katını sular altında bıraktı. Su baskınından etkilenen ev sahibi Ünal Aburşu, yaşadığı zorlukları anlatırken, “Her şey zarar gördü, hepsi bitik halde” dedi.

Olay, saat 11.00 civarında Eyüpsultan ilçesi Akşemsettin Mahallesi’nde gerçekleşti. Şiddetli yağmur, Akşemsettin Mahallesi’ndeki bir binanın yanında bulunan boş inşaat alanında birikerek su birikintileri oluşturdu. Biriken suyun basıncı nedeniyle inşaat alanındaki duvar yıkıldı. Duvarın yıkılması sonucunda da karşısındaki binanın bodrum katı su baskınına uğradı.

Yıkılan duvar, bodrum katını suyla doldurdu.

Bodrum katında dairesi bulunan Ünal Aburşu, duvarın yıkılmaya başladığını görünce müdahale etmeye çalıştı fakat başarılı olamayınca itfaiye ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, su tahliyesi için çalışmalarını başlattı.

“Kendimi zorla içeri attım, her taraf su doluydu”

Evini su basan ev sahibi Ünal Aburşu, “Uyuyorduk, aniden bastıran yağmurla kardeşim uyandırdı. Yan taraftaki alana baktığımda her taraf su doluydu. İçeri girdim, herkesi dışarı çıkardım. Duvar çöktü, sırtıma çarptı. Kendimi içeri zorla attım, her yer suyla doluydu. Eşyaların hepsi zarar gördü, her şey mahvolmuş. Mobilyalar, yatak odası, çocuk odası, hepsi zarar gördü. Yan tarafta biriken su baskı yaparak duvarın yıkılmasına sebep oldu. Duvar çökerken de her şey daireye girdi” diyerek yaşadıklarını anlattı.

Su baskınının yaşandığı bodrum katındaki odaların tamamında hasar oluştuğu, bu görüntülerin cep telefonu kamerasına yansıdığı görüldü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Acil Durum Eyüpsultan İstanbul 3-sayfa Güncel İnşaat Bodrum Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.