DOLAR 34,1046 0.22%
EURO 38,0811 0.04%
ALTIN 2.840,940,42
BITCOIN 21543991.80514%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

12:47

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Evliliklerinin ve naklin 2. yıl dönümünü nikahları kıyılan hastanede kutladılar
9 okunma

Evliliklerinin ve naklin 2. yıl dönümünü nikahları kıyılan hastanede kutladılar

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 17:01
Evliliklerinin ve naklin 2. yıl dönümünü nikahları kıyılan hastanede kutladılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir’de yaşayan İlker Çamur, eşinin doğum günü hediyesi olan sağlık kontrolünde kan kanseri teşhisi konulduktan sonra hayatında bambaşka bir yolculuğa başladı. Tedavi süreci boyunca eşinin desteğiyle mücadele eden İlker, hastalığıyla mücadele ederken, aşklarını da ölümsüzleştirmeye karar verdi. Hem evliliklerini hem de yeni hayatına başlamasını kutlamak için ikinci yıl dönümlerini, kemik iliği naklinin yapıldığı hastanede sevdikleriyle birlikte kutladı.

İlker ve Güneş çifti, 4 yıl önce tanıştıklarında gelecek için hayaller kuruyordu. Ancak 9 Haziran’da Güneş’in doğum günü için aldığı sağlık kontrolü, hayatlarını altüst etti. İlker’in kan tetkik sonuçları, genç adamın 4. evre lenfoma hastası olduğunu ortaya koydu. Kemoterapi tedavisi görürken koronavirüse yakalanan İlker, hastanede 25 gün geçirdikten sonra hayata tutundu. 1 Mayıs’ta planladıkları nişan töreni ise hastane odasında gerçekleşti.

Donör bulunamayan İlker, TÜRKKÖK Bankası’ndan uygun verici bulunduktan sonra 26 Temmuz 2022’de Acıbadem Kent Hastanesi’nde kemik iliği nakli oldu. Nakil öncesi nikah kararı alan çift, 1 Ağustos 2022 tarihinde hastanede evlendi. Nikah töreninde İlker’in doktorları Prof. Dr. Fahri Şahin ve Doç. Dr. Ahmet İfran şahitlik yaptı. Çift, nakil sonrası tecrit odasına alındı ve İlker’e 9 Ağustos’ta kök hücre nakli gerçekleştirildi.

İlker’in naklinin ikinci yıl dönümünü kutlayan Doç. Dr. Ahmet İfran, nakil sürecinin zorlu olduğunu, ancak İlker’in sağlıklı bir yaşam sürmeye devam etmesinin çok güzel olduğunu söyledi. İfran, TÜRKKÖK kan ve kemik iliği bankasının önemine vurgu yaparak, bağış sürecindeki vazgeçmelerin hastalara büyük zarar verdiğini ifade etti. Kemik iliği naklinin, sadece nakille bitmediğini, sonrasında takiplerin ve tedavilerin de önemli olduğunu vurguladı.

Güneş Özkaya Çamur, yaşadıkları zorlu süreci birlikte atlattıklarını ve birbirlerine inanmanın önemini vurguladı. İlker’in entübe olma sürecinden bahseden Güneş, hayatın değerini ve insan vücuduna bakmanın önemini anlattı. İlker’in tedavisi sırasında hastanede 15 santimetrelik bir cam kenarında hayatını geçiren Güneş, şimdi sakin bir köy evinde yaşamayı hayal ediyor.

Güneş, 31 Aralık 2023 tarihinde gönüllü olarak donör olmaya karar verdiğini belirterek, başkasının hayatına dokunmak istediğini söyledi. İlker ise eşine ve doktorlarına teşekkür ederek, kemik iliği bağışının sadece bir bağış değil, bir insana yeni bir hayat vermek olduğunu vurguladı. “Bu kadar çekilen acı ve verilen emeğin ardından hayatı daha değerli olarak görüyorum” diyen İlker, insanların bağışı sadece bir bağış olarak değil, yeni bir yaşamı başlatmak olarak görmeleri gerektiğini dile getirdi.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Kök Hücre Nakli Güneş İzmir Sağlık Yaşam Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP