DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21570880.53792%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

20:31

YATSIYA KALAN SÜRE

Evde kahvaltı yapmayan çocukların beslenme çantasında olması gerekenler
14 okunma

Evde kahvaltı yapmayan çocukların beslenme çantasında olması gerekenler

ABONE OL
Eylül 5, 2024 10:45
Evde kahvaltı yapmayan çocukların beslenme çantasında olması gerekenler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Okulların açılmasına kısa bir süre kala, beslenme uzmanları, sabah erken saatlerde okula giden ve evde kahvaltı yapmaya vakti olmayan çocuklar için önemli uyarılarda bulunuyor.

Beslenme Uzmanı Dyt. Dilem İrkin, kahvaltının çocukların zihinsel gelişimi için ne kadar önemli olduğunun altını çizerek, “Sabah erken okula giden ve kahvaltı yapamayan çocuklar için, beslenme çantalarında sağlıklı seçenekler bulundurmak çok önemli” diyor. “Çocukların 8-10 saat açlık süresi geçirdiklerini ve yeterli besin alamadan okula gittiklerinde derslere odaklanmakta zorlanabileceklerini ve öğrenme kapasitelerinin etkilenebileceğini” belirtiyor.

Dyt. İrkin, “Çocuğunuz evde kahvaltı yapaamıyorsa, evde hazırladığınız küçük bir sandviç, mevsim meyveleri, kuru üzüm ve ceviz gibi besleyici atıştırmalıklar beslenme çantasına koyabilirsiniz. Akmayacak, kokmayacak ve çocuğunuzu rahatsız etmeyecek gıdalar tercih etmek önemli.” diyor.

Özellikle kuru üzümün, enerji seviyesini hızla yükselten bir kaynak olduğunu vurgulayan Dyt. İrkin, “Ceviz ise omega-3 yağ asitleri açısından zengin, çocukların beyin gelişimi, motor becerileri ve öğrenme yeteneği için çok değerli” diye ekliyor.

Öğle yemeklerinde de paketli gıdalardan uzak durulması gerektiğini belirten Dyt. İrkin, “Eğer okulda yemek yoksa, evde hazırlanmış sandviç, tost veya uygun koşullarda saklanabilirse soğuk sebzeler, yoğurt ve salata gibi seçenekler tercih edilebilir. Protein kaynağı da mutlaka öğle yemeğinde yer almalı” diyor.

Dyt. İrkin, “Sadece beslenme değil, büyüme ve gelişim için uyku da çok önemli” diyerek, akşam saatlerinde mevsim sebzeleri ve protein kaynağı olan tencere yemekleri tercih edilmesini öneriyor. “Çocuğunuz kilo problemi yaşamıyorsa, uygun miktarda pilav, makarna veya bulgur pilavı da akşam yemeğinde yer alabilir.” diyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Sağlık Güncel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP