DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21571500.49497%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

Ev Hanımı Sanatçı, Sanat ve Tasarım Fakültesini Kazandı
10 okunma

Ev Hanımı Sanatçı, Sanat ve Tasarım Fakültesini Kazandı

ABONE OL
Eylül 12, 2024 08:51
Ev Hanımı Sanatçı, Sanat ve Tasarım Fakültesini Kazandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde yaşayan Nevin Tahtacı, el sanatlarına olan tutkusuyla dikkat çeken bir hikayenin kahramanı. 49 yaşında ev hanımı olan Tahtacı, kitre bebek ve minyatür araç gereçleriyle yaptığı eserler sayesinde “Sanatçı Tanıtım Kartı” almaya hak kazandı ve hayalini kurduğu üniversiteye adım attı.

Tosya fesi yapımındaki ustalığıyla tanınan Tahtacı, 2021 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan “Sanatçı Tanıtım Kartı” aldı. Bu ödül, geleneksel sanatların yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için çalışan sanatçılara veriliyor.

Tahtacı, sanatını daha da geliştirmek ve akademik olarak desteklemek için üniversite sınavına girdi ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi El Sanatları Bölümüne yerleşti.

Tahtacı, el sanatlarına olan ilgisinin 27 yıl önce başladığını ve Tosya fesi yapımını kendi kendine öğrendiğini söylüyor. 2018 yılında Tosya’da açılan kitre bebek kursuyla yeni modeller ve teknikler öğrenme fırsatı yakalayan Tahtacı, bu kurs sayesinde hayalindeki projeleri hayata geçirmeye başladı. Kitre bebeklere fes ve yaka iğneleri yaparak sanatını daha da ilerletti.

Tahtacı, çeşitli sergilerde eserlerini sergilerken Leyla Özder hocayla tanıştı. Üniversiteye yaptığı bir ziyaret sırasında öğrencilere eldeki imkanların kıymetini bilmeleri gerektiğini vurgulayan Tahtacı, şimdi o üniversitenin topraklarını öpmeye hazır olduğunu söylüyor.

Ortaokul ve liseyi açık öğretimle tamamlayan Tahtacı, 49 yaşında üniversite sınavına girdi ve ilk tercihi olan Hacı Bayram Veli Üniversitesi’ne yerleşti. Tahtacı, üniversitede aldığı eğitimle el sanatları alanındaki bilgisini daha profesyonel bir şekilde geliştirmeyi hedefliyor.

Üniversiteyi kazandığı haberi Tahtacı’nın çevresinde farklı yorumlara yol açtı. “Bu yaştan sonra okul senin neyine” diyenler olsa da Tahtacı, hayallerinin peşinden gitmeye kararlı. Gençlerin elindeki imkanların farkında olmaması onu üzüyor. Eşinin başlangıçta karşı çıktığını ancak şimdi en büyük destekçisi olduğunu söyleyen Tahtacı, hayallerine ulaşmak için inananlara teşekkür ediyor.

Tahtacı, üniversitede el sanatları ile ilgili bölümleri seçtiğini ve kültürel zenginlikleri yaşatmayı hedeflediğini belirtiyor.

Kaynak: AA / Güncel

Kültür Sanat kastamonu Güncel Bebek Tosya

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP