DOLAR 34,2801 0.02%
EURO 37,4508 -0.14%
ALTIN 2.925,31-0,09
BITCOIN 22241503.69692%
İstanbul
18°

AÇIK

16:00

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Eurofighter tedarikine ilişkin kritik eşik aşıldı: Teknik heyet Türkiye’ye gelerek görüşmelere başladı
3 okunma

Eurofighter tedarikine ilişkin kritik eşik aşıldı: Teknik heyet Türkiye’ye gelerek görüşmelere başladı

ABONE OL
Ekim 14, 2024 07:46
Eurofighter tedarikine ilişkin kritik eşik aşıldı: Teknik heyet Türkiye’ye gelerek görüşmelere başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

## Türkiye’nin Eurofighter Typhoon Savaş Uçakları İçin Kritik Bir Adım

Türkiye, Avrupa’dan talep ettiği Eurofighter Typhoon savaş uçaklarını tedarik etme yolunda önemli bir aşamaya ulaştı. Türk Silahlı Kuvvetleri, hava kuvvetleri filosunu ANKA ve KAAN gibi yerli ve milli insansız hava araçları ile savaş uçaklarıyla modernize etme hedefinde ilerlerken, Eurofighter temini için de çalışmalarını sürdürüyor.

"Teknik Heyet Türkiye’de"

ntv’nin haberine göre, Eurofighter konsorsiyumunu oluşturan İngiltere, İtalya, İspanya ve Almanya’dan uzmanların oluşturduğu bir teknik heyet Türkiye’ye geldi ve görüşmelere başladı. Yaklaşık üç hafta sürmesi planlanan görüşmelerde savaş uçaklarının tedarik sürecinin aşamaları, personel eğitimleri, bakım programları gibi teknik ayrıntılar ele alınıyor.

24 Savaş Uçağı, 40’a Ulaşacak

Teknik görüşmelerin ardından Almanya’nın satışa nihai onay vermesi durumunda Türkiye, ilk aşamada 24 adet Eurofighter savaş uçağını mümkün olan en kısa sürede satın alacak. Daha sonraki aşamalarda bu sayı 40’a çıkarılacak. Eurofighter savaş uçaklarının tedarik edilmesiyle Türk Hava Kuvvetleri envanterine ilk kez AESA radara sahip uçaklar eklenecek.

"Olumlu Gelişmeler Bekleniyor"

Konuyla ilgili olarak Milli Savunma Bakanlığı (MSB) dün bir açıklama yaptı. Açıklamada, Eurofighter Typhoon uçağının tedariğine yönelik teknik seviyedeki çalışmalara devam edildiği ve bu konuda olumlu gelişmeler beklendiği belirtildi.

"Dünyada Sadece Almanya mı Üretiyor?"

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eurofighter Typhoon uçaklarının tedariki konusunda Almanya’ya bir uyarıda bulunmuştu. Geçen yıl Kasım ayında Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ile görüşmesinin ardından Erdoğan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Eurofighter’ın tedarikine ilişkin bir soruya, “Almanya ile savunma sanayisi işbirliğimizin engelsiz şekilde yürütülmesi müşterek menfaatimizedir. Eurofighter konusunda Almanya verir veya vermez. Dünyada savaş uçaklarını üreten sadece Almanya mı? Birçok yerden bunların çalışmasını yaparız, temin ederiz. Şu anda insansız savaş uçakları noktasında da Türkiye önde gelen ülkelerden bir tanesi durumuna gelmiştir.” şeklinde cevap vermişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.