DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2152342-0.79471%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

16:28

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Esnaf ve Sanatkarlar TBMM Açılışını Bekliyor
6 okunma

Esnaf ve Sanatkarlar TBMM Açılışını Bekliyor

ABONE OL
Eylül 21, 2024 08:56
Esnaf ve Sanatkarlar TBMM Açılışını Bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 1 Ekim’de açılacak olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) esnafın sorunlarının ele alınmasını ve umutlarının boşa gitmemesini dile getirdi. Palandöken, enflasyonla mücadele sürecinde rekabet unsuru oluşturan esnafın yaşadığı zorlukların gündeme getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Palandöken, esnafın büyük sermayenin baskısı altında kaldığını ve fiyatların tek elden kontrol edildiğini belirterek, “Yıllardır bekliyoruz, büyük sermaye sokak aralarına kadar girdi. Ancak fiyatları tek elden sevk ve idare ediyorlar. Hakkari’de de İstanbul’da da Ankara’da da gelir düzeyine bakmaksızın fiyat aynı,” dedi. Palandöken, rekabetin artmasıyla fiyatların düşeceğini savunarak, perakende sektörünün büyük sermaye tarafından “zapturapt altına alınmış” olduğunu ve bu durumun düzeltilmesi gerektiğini ifade etti.

Palandöken, kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte fiyatların doğal olarak artacağını ancak insanların kışlık ihtiyaçlarını karşılamaları için fiyatların kontrol altında tutulması gerektiğini vurguladı. Yeni yasama yılının başlamasıyla birlikte esnafın en önemli beklentilerinden birinin, perakende sektörünü düzenleyen yasanın güncellenmesi ve sosyal güvenlik sorunlarının çözülmesi olduğunu belirten Palandöken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e bu konuda bir dosya sunduklarını belirtti.

Palandöken, esnaf ve sanatkarların prim gün sayısı konusunda yaşadıkları mağduriyetin çözülmesi gerektiğini ifade ederek, pandemiden sonra yaşanan deprem felaketi nedeniyle prim günü sürecinin aksadığını ve bu durumun esnafa büyük bir yük olduğunu söyledi. Palandöken, 7200 prim gününü esas alan bir norm birliği yapılması ve esnafın sadece sağlık sigortası primini ödemesi için düzenleme yapılmasını talep etti. Bu düzenlemenin TBMM’nin açılışından sonra ertelenmeden hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Esnaf Ve Sanatkarları Konfederasyonu Bendevi Palandöken Politika Ekonomi Türkiye ankara

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP