Eskişehir’de kışın soğuğundan korunmak isteyenler, satışa sunulan salebe büyük ilgi gösteriyor. Hem ellerini ısıtmanın hem de içlerini ısıtmanın bir yolu olarak görülen salep, soğuk havalarda vazgeçilmez bir içecek haline gelmiş durumda.
Kent genelinde hissedilen dondurucu soğuklarda, vatandaşlar sıcak içecek arayışına girerken, özellikle Tarihi Odunpazarı Evleri Bölgesi’nde bulunan işletmelerdeki 100 TL’lik salep bardakları tükeniyor. Süt ile hazırlanan ve üzerine tarçın serpilerek servis edilen bu geleneksel içecek, hem lezzeti hem de sağlığa faydalarıyla dikkat çekiyor. Özellikle sıcak iklimlerden gelen ziyaretçiler, salebe büyük bir talep gösteriyor.
“Sıcak iklimlerden gelenler salebi çok seviyor” diyen bir esnaf
Esnaf İsmet Yılmaz, salebin yoğun ilgi gördüğünü belirterek, “Özellikle sıcak bölgelerden gelen turistler çok fazla talepte bulunuyor. Hem vücut ısısını yükseltiyor hem de sindirime yardımcı olduğu biliniyor. Biz de gerçek salep bitkisi kullanıyoruz, ancak yüksek maliyeti (1 kilo 4500 TL) nedeniyle fiyatını 100 TL’ye çıkarmak zorunda kaldık.” şeklinde açıklamalarda bulundu.
GENEL
10 saat önceGÜNDEM
11 saat önceGÜNDEM
11 saat önceGÜNDEM
11 saat önceGENEL
11 saat önceGENEL
11 saat önceGENEL
11 saat önce