DOLAR 34,2755 0.09%
EURO 37,6801 0.19%
ALTIN 2.918,480,31
BITCOIN 2143403-0.48167%
İstanbul
23°

AÇIK

16:07

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Eskişehir’de Öğretmen, Öğrencisini Hemlich Manevrası ile Kurtardı
2 okunma

Eskişehir’de Öğretmen, Öğrencisini Hemlich Manevrası ile Kurtardı

ABONE OL
Ekim 8, 2024 11:44
Eskişehir’de Öğretmen, Öğrencisini Hemlich Manevrası ile Kurtardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eskişehir’deki Avukat Şahap Demirer İlkokulunda okuyan İzzettin Abdullah, bahçede tost yerken bir parça ekmeğin nefes borusuna kaçmasıyla zor anlar yaşadı. Minik öğrenci, panik içinde o gün nöbetçi öğretmen olan Renan Karabulut’a doğru koşmaya başladı. Durumun ciddiyetini fark eden Karabulut, hemen İzzettin’in yanına gitti. Öğretmen, yıllardır sağlıkçı olan eşinden öğrendiği hemlich manevrasını hatırladı ve soğukkanlılıkla uygulamaya koyuldu. Birkaç hamle sonrasında, İzzettin’in nefes borusuna takılan ekmek parçası çıktı.

Olay, okulun güvenlik kameralarına yansıdı ve İzzettin’in öğretmeninin elini öperek teşekkür ettiği görüntüler kaydedildi. Öğretmen Karabulut, eşinin mesleği nedeniyle evde sık sık bu tür senaryoları simüle ettiklerini ve bu sayede olay anında panik yapmadan doğru müdahalede bulunabildiğini belirtti.

“İzzettin’i kazasız belasız kurtardık” diyen öğretmen Karabulut, yaşananları anlattı: “Bahçede nöbetçi öğretmendim. İzzettin panik içinde yanıma geldi. Hemen müdahale ettim, hemlich manevrası yapınca ekmek çıktı. Şükür ki İzzettin iyi durumda. Bu tür olayların önlenmesi için öğretmenlerin ilk yardım eğitimi almaları çok önemli.”

İzzettin, öğretmeninin elini öperek “Seni çok seviyorum” dediği için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Ailesi de okula gelerek öğretmen Karabulut’a minnettarlığını ifade etti. Olay, hemlich manevrasının önemini bir kez daha hatırlattı ve tüm öğretmenlerin bu konuda eğitim almaları gerektiğini vurguladı.

Güvenlik Sağlık Eğitim Yerel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.