DOLAR 34,1238 0.29%
EURO 38,1562 0.22%
ALTIN 2.878,051,74
BITCOIN 2146192-0.61624%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Eskişehir’de Öğrenci Aileleri Okul Forması Alışverişine Başladı
12 okunma

Eskişehir’de Öğrenci Aileleri Okul Forması Alışverişine Başladı

ABONE OL
Eylül 3, 2024 07:47
Eskişehir’de Öğrenci Aileleri Okul Forması Alışverişine Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eskişehir’de yeni eğitim-öğretim yılına sayılı günler kala, veliler okul formalarını almaya başladı. Okulların açılmasına yakın yaşanan yoğunluğu önlemek için esnaf, aileleri alışverişlerini erkenden yapmaya çağırıyor.

2024-2025 eğitim-öğretim yılı 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Okul öncesi eğitim ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için ise 2-6 Eylül tarihleri arasında uyum eğitimi düzenlenecek. Bazı aileler, yeni eğitim yılı hazırlıklarına şimdiden başladı ve okul kıyafetlerini satın aldı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için ortalama 1.600 TL’ye satılan okul takımları için oluşan yoğunluğun ilerleyen günlerde daha da artacağı tahmin ediliyor. Geçen yıla göre fiyatların arttığını belirten esnaf, hem velilerin rahat alışveriş yapabilmesi hem de kendi işlerini daha rahat yürütebilmeleri için alışverişlerin erken tamamlanmasını öneriyor.

“Son günlerde yoğunluktan kaçınmak istiyorlar”

Yunus Emre Halk Çarşısı esnaflarından Ümit Altın, “Okul kıyafeti satışları başladı. Okulların açılmasına yaklaştıkça daha da yoğunlaşacak. Şu an insanlar ara sıra geliyor ve bütçeleri doğrultusunda alışveriş yapıyorlar. Son günlerde kalabalığı yaşamak istemiyorlar. Fiyatlar geçen yıla göre enflasyon oranında arttı. Okul takımına kısa kollu forma, uzun kollu forma, mont ve pantolon dahil. Fiyat, geçen yıl 1.150 TL iken şimdi 1.600 TL oldu. Okul kıyafetlerinde fiyat artışı var ama biz uygulamıyoruz çünkü insanların alım gücü düştü. Yardımcı olmaya çalışıyoruz. Okulların açılmasına yakın talepler daha da artıyor. İnsanlar bütçelerine göre son günlerde alışveriş yapıyorlar. Onları uyaracak değiliz ama son günlerde ne onlar rahatlıkla alışveriş yapabiliyor ne de biz rahatlıkla hizmet edebiliyoruz. İmkanları dahilinde bir an önce almaları faydalı olacaktır. Yeni eğitim yılında öğrencilerimize başarılar diliyoruz ve ailelerine de onlara destek olmaları için rica ediyoruz. Gençler bizim geleceğimiz.” dedi. – ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alışveriş Ekonomi Güncel Eğitim Yerel Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP