DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21525440.29999%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Eski Eşinin Şikayetiyle Cezaevine Girecek Kadın, Çocukları İçin Endişeli
11 okunma

Eski Eşinin Şikayetiyle Cezaevine Girecek Kadın, Çocukları İçin Endişeli

ABONE OL
Eylül 5, 2024 09:57
Eski Eşinin Şikayetiyle Cezaevine Girecek Kadın, Çocukları İçin Endişeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sinem T. (33), Ankara’da eski eşi Sinan Özçelik (41) tarafından çocuklarının gözü önünde ağır yaralanmış ve 10 gün yoğun bakımda kalmıştı. Şimdi ise 11 ve 13 yaşındaki kızlarını eski eşine göstermediği gerekçesiyle 3 günlük disiplin hapsi cezasına çarptırıldı. Sinem T., eski eşinin kendisinden izin alarak çocuklarını Gebze’deki ailesinin yanına tatile götürdüğünü, şikayetin tatil süresince yapıldığını belirtti. Sinem T., “Ben cezaevine girersem çocuklarıma kim bakacak?” diye sordu.

Çift, yaklaşık 2 yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmıştı. Özçelik, 2022 yılının Ekim ayında çocuklarını görmek için eski eşiyle buluşmuş, ancak tartışma çıkmıştı. Özçelik, Sinem T.’yi 7 yerinden bıçaklayarak ağır yaralamıştı. Sinan Özçelik, ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘Hakaret’, ‘Tehdit’ suçlarından yargılanmış, 9 ay sonra ise tahliye edilmişti. Daha sonra eski eşinin avukatının itirazı üzerine yeniden tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Sinan Özçelik, Sinem T.’nin çocuklarını kendisine göstermediği gerekçesiyle şikayetçi olmuştu. Ankara 30’uncu Aile Mahkemesi, Sinem T.’yi disiplin hapsi cezasına çarptırmıştı. Sinem T., bu karara itiraz etmiş, ancak 1’inci Aile Mahkemesi de kararın usul ve yasaya uygun olduğuna hükmetmişti. Sinem T., 6 Eylül’de cezaevine girecek.

‘TATİLE GİTMEM İÇİN İZİN VERMİŞTİ’

Sinem T., eski eşinden izin alarak çocuklarını tatile götürdüğünü, şikayetin tatil süresince yapıldığını ifade etti. “2023 yazında çocuklarım bir ay babalarıyla kaldı. Sonra ben ailemin yanına Gebze’ye gitmeye karar verdim. Çocuklarla tatile gideceğimi eski eşimin de bildiğini, onun bunu kabul ettiğini söyledim. Bir hafta sonra ise çocukları göstermediğim gerekçesiyle şikayette bulunmuş. Ankara Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü’ne de başvurarak çocuklarını görmek istediğini bildirmiş. Görevliler beni arayarak çocukların getirilmesini istedi. Çocukların Gebze’de olduğunu ve eski eşimin bunu bildiğini söyledim. Bunun üzerine aile mahkemesine çocukların otobüs biletlerini sundum. Mahkemeye, babanın çocukları tatile götürebileceğime izin verdiğini kanıtlayan bir dilekçe de yazdım. Yaklaşık bir hafta önce ise disiplin hapsi cezası ve cezamın kapalı cezaevine olacağına dair belge geldi. Tatil sürecinde çocukları babalarına göstermediğimden dolayı böyle bir karar verilmiş. Ben zaten kendisinden izin almıştım. Bu adam çocuklarının önünde bana zarar veren bir cani. Ben çocuklarımı ve kendimi Sinan Özçelik’ten ve ailesinden korumaya çalışıyorum. Maalesef böyle şaşırtıcı bir karar çıkmış,” dedi.

‘İTİRAZIMIZ REDDEDİLDİ, ŞAŞKINIZ’

Sinem T., itirazlarının da reddedildiğini söyledi. “Cuma gününe kadar teslim olmam gerekiyor. Ben cezaevine girersem çocuklarım tek başına kalacak. Okullar da açılıyor. Çaresizim. Çocuklarını düşünen bir insan onların gözü önünde beni katletmeye çalışmazdı. O yüzden itirazımın tekrar gözden geçirilmesini ve kabul edilmesini istiyorum. Ben yüz kızartıcı bir suç işlemedim. Tüm bunların dışında, dışarıda insanlara zarar veren suçlular elini kolunu sallayarak gezerken ben sadece kendimi ve çocuklarımı cani bir adamdan, çocuklarının gözü önünde beni katletmeye çalışan bir adamdan korumaya çalıştığım için disiplin cezası alıyorum. Bu bence adalet olamaz. Ben yüce mahkememize sığınıyorum. Bu durumdan kurtulmak istiyorum. Çünkü çocuklarıma bakacak kimse yok. Çocuklarımın yanında olmak istiyorum. İtirazımızın kabul edilmesini beklerken, itirazımız da reddedildi, şaşkınız,” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

3-sayfa Güncel Ankara Şiddet Hukuk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP