DOLAR 34,0812 0.18%
EURO 38,0752 0.01%
ALTIN 2.840,870,43
BITCOIN 21767252.89072%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

12:47

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Eski Eşini Bıçaklayan Kadına Devlet Desteği
11 okunma

Eski Eşini Bıçaklayan Kadına Devlet Desteği

ABONE OL
Eylül 11, 2024 09:57
Eski Eşini Bıçaklayan Kadına Devlet Desteği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’da eski eşi Sinan Özçelik tarafından 7 yerinden bıçaklanarak ağır yaralanan Sinem T., çocuklarını eski eşine göstermediği gerekçesiyle 3 günlük hapis cezasına çarptırıldı. Ancak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sinem T.’ye destek olarak hem “Sosyal ve Ekonomik Destek” (SED) hizmeti hem de “Aile danışmanlığı” desteği sağladı.

Sinem T., 2 yıl önce 2 çocuğunun babası Sinan Özçelik’ten şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandı. Geçen yıl, Özçelik kızlarıyla görüştükten sonra onları eski eşine teslim etmek için buluştuğunda, çocuklarına iyi bakmadığını ve başka erkeklerle görüştüğünü iddia ederek Sinem T.’yi bıçakladı. Sinem T., 7 bıçak darbesiyle ağır yaralandı ve 10 gün yoğun bakımda kaldı. Özçelik ise “Kasten öldürmeye teşebbüs”, “Hakaret” ve “Tehdit” suçlarından yargılandı. Olaydan 9 ay sonra tahliye edildi, ancak itiraz üzerine yeniden tutuklandı.

Sinem T. ise çocuklarını eski eşine göstermediği gerekçesiyle 3 günlük disiplin hapsi cezasına çarptırıldı. Sinem T., çocukları ile birlikte tatile gittiği sırada eski eşinden izin almadığı gerekçesiyle hakkında şikayetçi olunduğunu belirtti ve karara itiraz etti. Ancak mahkeme disiplin hapsi kararını onayladı.

‘YALNIZ OLMADIĞIMI HİSSETTİM’

Çocuklarına bakacak kimsesi olmadığını belirten Sinem T.’ye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek sağladı. Bakanlık, Sinem T.’nin kızlarına “Aile danışmanlığı” hizmeti verecek ve Sinem T. de ihtiyaç sahibi ailelere verilen “SED” hizmetinden faydalanacak. Sinem T., Bakanlık yetkililerinin kendisini arayarak destek sunduğunu ve “uzun zaman sonra yalnız olmadığını hissettiğini” belirtti. “Çocuklarımla birlikte aile danışmanı hizmeti alacağım. Çocuklarıma SED yardımı yapmak istediklerini de söylediler. Ben çok şeyle mücadele ediyorum. Tek başıma 2 çocuğuma bakıyorum. Allah bana sağlık verdiği sürece de bakmaya devam edeceğim. Tek başıma değilmişim, devletim de ailemle birlikte yanımdaymış” diye konuştu.

‘ÇOCUKLARIMIN BANA İHTİYACI VAR’

Yakın zamanda görülecek karar duruşmasında adaletli bir karar çıkacağına inandığını söyleyen Sinem T., “Sinan Özçelik ve ailesinden kurtulmak istiyorum. Bu şahsın tahliye edilmesinden ben çok korkuyorum. Çünkü çocuklarımla birlikte huzursuz olmak istemiyorum. Tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. Bunun en ağır şekilde cezalandırılmasını devletimden rica ediyorum. 3 günlük disiplin cezasının da ertelenmesinde bana yardımcı olmalarını istiyorum. Çünkü okul yeni açıldı. Çocuklarımın bana ihtiyacı var. Onların yanında olmam gerekiyorken hapiste olmamın yanlış olduğunu düşünüyorum. Beni bıçakladığı sırada çocuklarına ‘sizi de bıçaklarım, çekilin’ derken, ben çocukları bu adama gösterdiğimde çocuklarıma zarar verseydi bunun hesabını kim verecekti. Artık maddi, manevi gücüm yok” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Mahkeme Güncel Ankara Şiddet Hukuk Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP