DOLAR 34,0055 -0.19%
EURO 38,0709 0.38%
ALTIN 2.825,980,84
BITCOIN 21536914.95251%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Eski ABD Başkanı Trump "sus payı" davasının federal mahkemeye taşınması talebinde bulundu | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • Eski ABD Başkanı Trump "sus payı" davasının federal mahkemeye taşınması talebinde bulundu | Dış Haberler
20 okunma

Eski ABD Başkanı Trump "sus payı" davasının federal mahkemeye taşınması talebinde bulundu | Dış Haberler

Eski ABD Başkanı ve 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçiminde Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump, New York'ta suçlu bulunduğu "sus payı" davasının federal mahkemeye taşınması yönünde adım attı.

ABONE OL
Ağustos 30, 2024 08:45
Eski ABD Başkanı Trump "sus payı" davasının federal mahkemeye taşınması talebinde bulundu | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trump’ın hukuk ekibi, Manhattan’daki federal mahkemeye başvurarak “sus payı” davasının yargılanma yerinin değiştirilmesini ve ceza kararının ertelenmesini talep etti. Avukatlar, davanın federal mahkemeye taşınmasının, daha tarafsız bir yargılama ortamı sağlayacağını iddia etti. Bu hamle, Trump’ın davanın “dokunulmazlık” gerekçesiyle reddedilmesi ve kararın bozulması için bir yol açabileceği umuduyla yapılıyor.

Trump’ın avukatları ayrıca, “sus payı” davasında Trump’ın anayasal haklarının ihlal edildiğini ve sürecin ona zarar verdiğini öne sürüyor. Trump’ın, yetişkin filmlerinde oyunculuk yapan Stormy Daniels’e 2016 başkanlık seçimleri sırasında yasa dışı “sus payı” ödenmesiyle ilgili suçlamaların yargılanması, Manhattan Bölge Savcılığı tarafından yürütülmüştü.

Trump’ın “sus payı” davası

Trump, 18 Mart 2023’te büyük jüri tarafından suçlanmış, 15 Nisan’da New York’ta yargılanmaya başlamıştı. 6 hafta süren duruşmaların ardından, 31 Mayıs’ta mahkeme jürisi, Trump’ı hakkındaki 34 suçlamanın tamamından suçlu bulmuştu. Ceza kararının açıklanması için 11 Temmuz tarihi belirlenmişti.

ABD Yüksek Mahkemesi, Trump’ın 6 Ocak Kongre baskınındaki rolü ve 2020 başkanlık seçimlerine müdahale iddiaları için “bazı konularda dokunulmazlığı” olduğuna karar vermişti. Mahkemenin kararı, eski başkanın resmi eylemleri nedeniyle kovuşturmaya karşı dokunulmazlık hakkına sahip olduğunu, ancak bu dokunulmazlığın özel davranışları için geçerli olmadığını ortaya koydu.

*Haberin görseli Associated Press tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP