DOLAR 34,1220 0.29%
EURO 38,1341 0.14%
ALTIN 2.871,711,51
BITCOIN 2134959-1.18425%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Esenyurt’ta Kripto Para İşletmesine Motosikletli Saldırılar
4 okunma

Esenyurt’ta Kripto Para İşletmesine Motosikletli Saldırılar

ABONE OL
Ağustos 10, 2024 10:36
Esenyurt’ta Kripto Para İşletmesine Motosikletli Saldırılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Esenyurt’ta faaliyet gösteren bir kripto para alım satım işletmesi, iki gün boyunca motosikletli saldırganların hedefi oldu. Saldırganlar, işletmeye ateş açarak hem işletmenin camlarını kırdılar hem de çevrede bulunan vatandaşları korkuttu. Olayın dehşet verici anları güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Olay, 6 Ağustos gecesi saat 12:00 sıralarında Esenyurt’un Koza Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, kimliği belirsiz motosikletli saldırganlar işletmenin bulunduğu adrese gelerek, işletmeye ateş açtı. Ardından işletmenin sahibinin telefonunu arayarak haraç talebinde bulundular. İşletme sahibi haraç teklifini reddettiği için saldırganlar ertesi gün dükkanın önüne gelerek çevrede bekleyen vatandaşlara “çekilin” diye bağırarak işletmeyi yeniden kurşun yağmuruna tuttular. Bu ikinci saldırının anları da güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

İlk saldırının görüntülerinde, saldırıya uğrayan dükkanın önünde duran bir restoran çalışanının saldırganları fark ettiği ve saldırganların motosikletle gelip “çekilin” diye bağırarak işletmeye ateş açtığı, restoran çalışanın da kurşunlardan kaçmaya çalıştığı anlar görülebiliyor. Bir sonraki gün yaşanan saldırının görüntülerinde ise saldırganların ikinci kez motosikletle geldikleri ve işletmeye ateş açtıkları, kapının önündeki masalarda oturan vatandaşların da can havliyle kendilerini yere attıkları anlar kaydedildi. Saldırı sonrası restoran çalışanlarının saldırganların peşinden koştuğu da görüntülerde yer alıyor.

İşletme sahibi Muhlis Acat, ilk saldırının ardından şüphelilerin haraç talebinde bulunduğunu ancak kendisinin bu talebi reddettiğini belirtti. Acat, saldırganların kendisini tehdit ettiğini ve “Biz paradan geçtik, sizin canınızı alacağız” dediklerini söyledi. Acat, halkı bu tür şantajlara karşı uyardı ve onlara para vermemeleri gerektiğini vurguladı. Acat, “Benim insanlara da önerim şu dur kesinlikle bunlara aldanmayın paranızı bunlara yedirmeyin. Siz bunlara para yedirdikçe bunlar kudurmaya başlıyorlar” dedi.

Güvenlik Kamerası Kripto Para Esenyurt istanbul Saldırı Güvenlik İstanbul Suç 3.Sayfa Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP